• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

12.03.2023

19:08

MALOLETNICA "RADILA LOGISTIKU" UBISTVA ESKOBARA? Ključni svedok brutalne likvidacije na pumpi u Rušnju

printscreen

Vesti

MALOLETNICA "RADILA LOGISTIKU" UBISTVA ESKOBARA? Ključni svedok brutalne likvidacije na pumpi u Rušnju

Podeli vest

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa Stefanom Z. (28) i Lukom V. (26) koji su osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, navodno je "radila logistiku" i bila ključ ubistva.

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa Stefanom Z. (28) i Lukom V. (26) koji su osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, uhapšena je zbog sumnje da je pomagala, a Viši sud joj je odredio pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Zoran Sinko

 

Upravo zbog dela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svedok u istrazi ovog ubistva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

- Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali "kavčani", a ubijeni Radošević je bio pripadnik "škaljarskog" klana", -  rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Foto: informer.rs

 

Inače, Stefan i Luka biće saslušani sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u "opuštenom" izdanju. Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o "stanu na dan" na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama. Jedan osumnjičeni je bio u vešu.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju, sa čak sedam hitaca iz pištolja. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, naređena je obdukcija tela likvidiranog.

U Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Inače, prema rečima sagovornika iz istrage ovog slučaja, unapred su ugovorili sastanak sa Ranko Radošević (54) i tako osigurali "laku metu".

- Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga - rekao je sagovornik iz istrage.

Istraga

Pobegli su "golfom 4" koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju. I "golf 4", za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Foto: MUP Srbije

 

Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić. Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija