• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

13.03.2023

14:41

RANKO ESKOBAR SAHRANJEN UZ PESMU "PONOĆ"! I da nije valjao,ostao je naš heroj, rekao je u oproštajnom govoru njegov drug

printscreen

Vesti

RANKO ESKOBAR SAHRANJEN UZ PESMU "PONOĆ"! I da nije valjao,ostao je naš heroj, rekao je u oproštajnom govoru njegov drug

Podeli vest

Ranko Radošević (54), poznatiji kao Ranko Eskobar, koji je ubijen je 9. marta dok je sedeo u kafiću na pumpi u Rušnju, sahranjen je u 14 sati na beogradskom groblju Orlovača.

Osim porodice, sahrani je prisustvovalo oko 300 ljudi, a među njima je bio i košarkaš Miladin Kovačević, kao i advokat Aleksandar Zarić.

Radošević je ispraćen uz zvuke pesme "Ponoć" iz filma o pevaču Tomi Zdravkoviću, koji su izveli muzičari uz zvuke tamburice, harmonike i violine.

Foto: Informer

Grob ubijenog Ranka Radoševića

Govor iznad Radoševićevog groba je održao njegov drug.

- Ranko je bio primer čojstva i junaštva. Vrlo sam ponosan što sam ugledao takve drugove iz detinjstva. Nije moglo suza ovoliko da se prolije, a da neko nije dobar. I da nije valjao, ostao je naš heroj. Nadam se da će njegovi potomci krasiti ovu zemlju. Proveo je u Beogradu više od 30 godina. Zato smo ga ostavili i vama u Beogradu jer ste ga voleli. Hvala sveštenstvu, hvala muzičarima, svim dobrim ljudima. Nećemo deliti ništa više, bio si ponos, uzdanica. Počivaj, brinuću se o anđelima tvojim. Putuj s anđelima i vozi 500 na sat, anđele moj  - rekao je u oproštajnom govoru Radoševićev prijatelj.

Rankov sestrić i gradonačelnik Nikšića, Marko Kovačević, se oprostio od ubijenog.

- Bio si primer čojstva i junaštva, bio si kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati. Isto tako tvoj život možemo opisati i rečima iz one narodne "dva loša ubiše Miloša". Živeo si brzo, za svojih 54 proživeo si sto neko neće za 10 života. Ranko, inače, smrt nije kraj, odlaziš u raj. Pretvorio si se u sunčevu svetlost i sa neba nas dodiruješ - deo je govora gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića.

Foto: Informer

Pogrebna povorka na groblju Orlovača

U jednom trenutku na sahrani se pojavila grupa od dvadesetak muškaraca sa hirurškim maskama,naočarima i kapuljačama. Oni su pancirnim kišobranima štitili izvesnog muškarca koji je prišao grobu Ranka Eskobara i odao mu počast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 1 godinu

Jadna je ova naša država koja ne može da se izbori sa ovim krimialcima, koji šetaju na slobodi i onda u obračunima stradaju, a gradjani koji tu žive su primorani da žive u strahu, jer opusteni i bezbedan život mogu da sanjaju. I onda im Tito nije bio dobar, kada su mogli da spavaju po parkovima, na Kališu ili bilo gde, i da im dlaka sa glave ne fali. To je naša realnost.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija