• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

15.03.2023

12:19

SRBIN UKRAO DVE PIKASOVE SLIKE, PA IH ZA SIĆU PRODAO NA BUVLJAKU! Švajcarci u neverici, bili su originali ON IH UTOPIO ZA 150 EVRA?!

Vesti

SRBIN UKRAO DVE PIKASOVE SLIKE, PA IH ZA SIĆU PRODAO NA BUVLJAKU! Švajcarci u neverici, bili su originali ON IH UTOPIO ZA 150 EVRA?!

Podeli vest

Državljanin Srbije (37) poreklom sa Kosova i Metohije osuđen je u Švajcarskoj na četiri i po godine zatvora zbog pljačke umetničkih dela Pabla Pikasa, koje je ukrao 2020. godine, a kako tvrdi, prodavao ih je na buvljoj pijaci za 150 evra!

Dvojica muškaraca napala su starca (80), vezali su ga, pretresli kuću i ukrali dve originalne slike Pabla Pikasa.

Sada im se sudi, ali od slika nema ni traga. Kako se saznaje, oni su ih prodavali na buvljoj pijaci. Ukradeni plen je ukupno vredan 75.000 franaka.

Jedan od razbojnika je uhapšen, a njegovo ponašanje na sudu je izazvalo burne reakcije u javnosti.

- Bile su lažne, prodao sam ih za 150 evra na buvljoj pijaci - rekao je razbojnik na sudu.

Tokom suđenja uhvaćen je u čudnim izjavama a čak se u jednom momentu i rasplakao.

Foto: Promo

Cirih

Kako je rekao, sav novac je izgubio igrajući poker i ništa mu nije ostalo. Takođe, rekao je da nije želeo da se starcu išta dogodi. On se čak i vratio na mesto zločina - dan posle pljačke svratio je u kuću da vidi da li je starac uspeo da se oslobodi.

Njegov branilac je stoga takođe tražio uslovnu kaznu zatvora. Sud je, međutim izrekao kaznu od četiri i po godine zatvora. Osim toga, mora da napusti Švajcarsku na deset godina.

Srbinu je suđeno na osnovu DNK tragova na mestu zločina. Osumnjičeni nije uhapšen nakon pljačke, već ga je policija zatekla u drugog pljački 2021. godine, a potom se ispostavilo da se za njim traga zbog još krivičnih dela, prenose švajcarski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija