• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ E. I.

17.03.2023

07:20

ADVOKAT OSUMNJIČENE AZRE : Ona nema veze sa zločinom,  izvanredan je student, nije se ni krila kad je uhapšena

printscreen

Vesti

ADVOKAT OSUMNJIČENE AZRE : Ona nema veze sa zločinom, izvanredan je student, nije se ni krila kad je uhapšena

Podeli vest

Studentkinja Azra Šabanović (21) iz Sarajeva, koja je u utorak uhapšena u tom gradu po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je učestvovala u pripremi ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića Esobara (54) 9. marta u Rušnju, saslušana je juče pred sudom BiH, nakon čega joj je određen pritvor.

Azra je na saslušanju ispričala da je krajam februara kao turista došla u Beograd, i da se vratila u Sarajevo 7. marta, dva dana pre Rankovog ubistva na benzinskoj pumpi u Rušnju. Tvrdila je da sa tim zločinom nema nikakve veze.

Šabanovićeva je, inače, pre tri dana uhapšena u Sarajevu po poternici Interpola Beograd, koji ju je tražio zbog krivičnog dela pomaganje i podstrekavanje u teškom ubistvu.

Foto: Zoran Sinko

 

- Nisam ni znala da je za mnom raspisana poternica - jadala se Azra, i dodala:
- Za to sam saznala tek kad me policija uhapsila u studentskom domu u sarajevskom naselju Bjelave.

Prema pisanju portala iz BiH, Azri je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, ali postoji mogućnost da ranije izađe na slobodu ili da joj se odredi kućni pritvor.

Azrin advokat Damir Kočo kaže za Informer da je njegova branjenica "dete koje nema veze sa bilo kakvim zločinom".
- Ona je izvanredan student, upisala je magistarski i ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i uhapšena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Azra nema nameru da beži, nije se ni krila kad je uhapšena - napominje Kočo.

Foto: facebook

 

Prema njegovim rečima, Azra će izneti detajnu odbranu kada dođe vreme za to.
- Napravićemo plan odbrane i budite sigurni da će ona, kada procenimo da je najpogodniji trenutak, izneti svoju odbranu. Njoj je sada svakako najteže - rekao je Kočo, i naglasio da je izuzetno bitno da "mediji izveštavaju objektivno o ovom slučaju":

- Ja sam poznat kao advokat koji retko daje izjave za medije, ali sam sada morao da reagujem, jer se tendencioznim pisanjem o mojoj branjenici ugrožavaju njena prava i ruši prezumpcija nevinosti!

Podsetimo, Azra se sumnjiči da je sa Markom Pjanovićem iz Brčkog, koji je takođe uhapšen, početkom marta u Kraljevu ukrala "golf 4", koji su njih dvoje potom dovezli u Beograd. Zatim su, kako je pokazala istraga, 8. marta zakazali sastanak s Radoševićem, tako što su, navodno, hteli da kupe auto "golf 8" od njega.

Uhapšen i Markov pomagač iz Bijeljine

U Bijeljini je juče uhapšen muškarac D. K., zbog sumnje da je pomogao Marku Pjanoviću u skrivanju.

U policijskom saopštenju policije iz BiH precizira se da je D. K. pomagao Pjanoviću da se sakrije na teritoriji Brčkog i pružao mu logističku podršku.

 

Radošević, koji je u Rušnju držao auto-plac, pokazao im je auto, pa su se dogovorili da se ponovo nađu 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, da bi mu Azra i Marko doneli novac.

Međutim, umesto kupaca, na taj sastanak su došli Luka V. (26) iz Kraljeva i Stefan Z. (28) iz Lebana, maskirani kapuljačama i hirurškim maskama, koji su izrešetali Radoševića sa sedam metaka u grudi i glavu.

 
 

Foto: Zoran Sinko

T
Niz propusta


Kako se ispostavilo, ubice su sa mesta zločina pobegle "golfom 4", koji su, kako se sumnja, nekoliko dana ranije u Kraljevu ukrali Azra i Marko. Međutim, Luka i Stefan su tokom bekstva načinili niz propusta čime su olakšali policiji da ih identifikuje i locira, pa su njih dvojica uhapšena samo dva dana posle zločina u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu.

Tamo je zatečena i Stefanova maloletna devojka (17), kojoj su takođe stavljene lisice na ruke.
U policiji veruju da je naručilac ubistva jedan visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana", a Radošević se našao na meti jer je bio blizak ljudima iz suprotstavljenog "škaljarskog klana".


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija