• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

19.03.2023

17:49

PREVEZLI TRI TONE KOKAINA VREDNOG 100.000 evra! Policijski narko kartel radio za kavački klan, zaradili 100 miliona evra

printscreen Libertas press

Vesti

PREVEZLI TRI TONE KOKAINA VREDNOG 100.000 evra! Policijski narko kartel radio za kavački klan, zaradili 100 miliona evra

Podeli vest

U istorijskoj akciji u Crnoj Gori uhapšeno je 17 aktuelnih i bivših pripadnika bezbednosnih službi zbog sumnje da su se bavili organizovanim kriminalom.

Crnogorski istražitelji razbili su najveći policijski narko-kartel u regionu i uhapsili 17 aktuelnih i bivših pripadnika bezbednosnih službi, zbog sumnje da funkcionišu kao organizovana kriminalna grupa, koja radi za odbeglog Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana!

Sumnja se da su "kavčani" uz pomoć policijskog-kartela prošvercovali tri tone kokaina vrednog više od 100 miliona evra, što ih je svrstalo u top pet krijumčara ove droge u Evropi.

Hapšenje pripadnika crnogorskih bezbednosnih službi je, prema rečima tamošnjih zvaničnika, istorijski poduhvat, a kao osobu na čelu policijskog narko-kartela oni su označili odbeglog policajca Ljuba Milovića.

Foto: hronika

Ljuba Milović pomagao kavčanima u švercu droge

- Suspendovani policajac Ljubo Milović navodno je rukovodio grupom svojih aktivnih i bivših kolega, koja je švercovala kokain za potrebe kavačkog klana i interese državne službe podređivala potrebama te mafijaške grupe - pišu Vijesti.

U zagrljaju sa Zvicerom i Belivukom

Inače, javnost je prvi put čula za Milovića prošle godine, kada su isplivale njegove fotografije sa tajne Skaj aplikacije, a na kojima pozira s oružjem, ali i u zagrljaju Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na toj slici je i ranije uhapšeni policajac Petar Lazović, kao i Nebojša Bugarin, za kojim se traga.

- Veza policajaca i kavačkog klana otkrivena je zahvaljujući Skaj aplikaciji. Kada je ona dešifrovana, otrkivena je komunikacija između policajaca i kriminalaca - objašnjavaju izvori.

Šef SPO, Predrag Šuković, na vanrednoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore, rekao je da je ovo samo početak akcije.

- Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 lica, od toga velika većina su policijski službenici - bivši i sadašnji, za koje smo mi nedvosmisleno utvrdili da su izvršioci raznih krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala - rekao je Šuković i objasnio za šta je grupa osumnjičena:

- Reč je o tri tone kokaina, odnosno više transporta te droge iz Južne Amerike, koji se vezuju za ova procesuirana lica i narednih dana nastavićemo sa aktivnostima.

Top pet krijumčara kokaina

Premijer Crne Gore, Dritan Abazović, istakao je da je u pitanju istorijska akcija suzbijanja delovanja narko-kartela unutar državne administracije.

Foto: AP/Tanjug

Dritan Abazović

- Vrednost kokaina koji je ova grupa prošvercovala u Crnoj Gori i Evropu prelazi stotine miliona evra. Aktivnosti se sprovode protiv lica među kojima je i jedan od top pet krijumčara kokaina u Evropi - rekao je Abazović, a Vijesti su navele da je u akciji pored bezbednjaka, uhapšen i biznismen iz Kotora, Mileta Ojdanić.

- Pipci organizovanog kriminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni, da ih nema u mnogim institucijama države. Međutim, razlika između onoga što je bilo i što će biti, jeste da smo odlučni da tu hobotnicu pogodimo u glavu - poručio je Abazović:

- Ni kavački, ni škaljarski klan, niti bilo koja kriminalna organizacija neće upravljati državnim organima, što nije ranije bio slučaj.

Čuvao Duška Šarića

Kako navode Vijesti, više službenika crnogorske Uprave policije, navodno, preventivno su pobegli iz države, a na konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, poručio je da će mnogi od njih biti procesuirani.

Foto: ATA Images

Braća Darko i Duško Šarić

- Dobar deo kolega koji bi se mogli naći na spiskovima za hapšenje, u četvrtak i petak se nisu pojavili na poslu. Navodno, nisu ni u gradu. Imali smo određeni broj nezadovoljstava, a za neke imamo informacije da su već napustili zemlju i da će deo njih, verovatno, biti procesuiran. Međutim, ogroman je broj onih koji časno, odgovorno i pošteno rade svoj posao i koji ovu akciju doživljavaju kao prekretnicu u radu - rekao je Adžić.

Pripadnici klana koji su uhapšeni ostaju iza rešetaka, nakon što im je određen pritvor, a jedan od uhapšenih je i bivši policajac Vladimir Bajčeta, koji je svojevremeno bio telohranitelj Duška Šarića, brata narko-bosa Darka Šarića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17