• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2023

06:55

SPASAVALI DRUGA NEPLIVAČA I ZAJEDNO NESTALI U DUNAVU! Novi detalji stravične nesreće na reci kod Pančevačkog mosta

Zoran Sinko/printscreen FB

Vesti

SPASAVALI DRUGA NEPLIVAČA I ZAJEDNO NESTALI U DUNAVU! Novi detalji stravične nesreće na reci kod Pančevačkog mosta

Podeli vest

Miloš Marković (37) iz Zemuna i Milan Nikolić (36) iz Novog Beograda, po mišljenju njihovih rođaka, pokušali su da spasu prijatelja Nenada Trivkovića (38) iz Ugrinovaca, koji nije znao da pliva, ali su se svi, kako se strahuje, utopili.

S njima u čamcu je bio i Mane Knežević (37) iz Dobanovaca, ali on je jedini uspeo da ispliva na obalu kod Krnjače, držeći se za dasku na kojoj je bio stiropor.

Rečna policija, ronioci i mnogobrojni dobrovoljci nastavili su juče potragu za trojicom muškaraca koja su u subotu nestala u Dunavu nakon što im se prevrnuo čamac kod Pančevačkog mosta.

Roštilj na Beloj steni

Inače, četvorica prijatelja su kobnog dana roštiljala na Beloj steni, pa su u večernjim satima čamcem krenula da pređu na drugu obalu Dunava. Međutim, snažna košava je digla talase, koji su prevrnuli nestabilan čamac i sva četvorica su završila u vodi.

Foto: printscreen

Četvorica prijatelja bili na čamcu, jedan iste večeri isplivao

Tokom opsežne pretrage obale i rečnog toka, juče je pronađen samo ranac koji je pripadao jednom od trojice nestalih muškaraca, ali njima se izgubio svaki trag.

Sofija Marković, supruga nestalog Miloša, ispričala je da su u trenutku prevrtanja čamca svi osim Maneta Kneževića ostali da se drže za plovilo.
- Mi mislimo da je Nenad imao prsluk i da se možda uspaničio, verovatno su zato moj Miloš i Milan ostali s njim - rekla je nesrećna žena i dodala:
- Apelujemo na sve ljude dobre volje koji imaju čamce, kao i na dobrovoljce koji imaju gumene čizme i adekvatnu opremu, da obiđu obalu od borčanske strane kod Pančevačkog mosta, pa sve do Pančeva, da nam pomognu da pronađemo naše najdraže. 

Foto: printscreen

Nestali Nenad Trivković

Rođaci Nenada Trivkovića potvrdili su da je on bio "slab plivač", ali veruju da je Nenad u trenutku nesreće skinuo svoj zaštitni prsluk i pokušao da ga podeli sa prijateljima.

- Taj prsluk je kasnije nađen na obali Dunava - rekao je rođak nestalog Trivkovića.

Renato Grbić, čuveni alas i vlasnik konobe kod Pančevačkog mosta, koji je spasao mnoge iz Dunava, kazao je da u subotu uveče nije bio u restoranu, ali da mu je odmah javljeno šta se dogodilo.
- Već za nekoliko minuta kod mog lokala se okupilo tridesetak policajaca. Sećam se da je te večeri bila jaka košava, ali policija je krenula u potragu, kojoj smo se priključi moj brat i ja. Iz pravca Pančeva su krenuli u potragu i prijatelji nestalih. Sreli smo se na pola puta, ali bez uspeha. Mane Knežević, momak koji je preživeo, bio je sa rečnom policijom i pokazivao im tačno mesto gde se čamac prevrnuo On se spasao tako što je našao neku dasku sa stiroporom i pomoću nje je doplivao do obale. Probio se kroz šiblje i rastinje i preko nasipa ušao u jednu kuću i zatražio pomoć - ispričao je Renato.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Najpoznatiji beogradski alas Renato Grbić

Neiskustvo i rizik

Prema rečima našeg sagovornika, četvorica prijatelja nikako nisu smela da krenu čamcem preko Dunava po mraku i onako snažnom vetru.

- Krenuli su prema novobeogradskoj strani, gde ih je u jednom trenutku jedan talas digao, a drugi ih preklopio i potopio. Toliko sam dugo na reci da se ni ja ne bih usudio da isplovim po onakvoj košavi. Da su išli blizu obale, ništa se ne bi desilo. I da su se prevrnuli, bili bi na nekoliko metara od obale i svi bi doplivali na sigurno. Ovako su krenuli na suprotnu stranu reke po nevremenu, a najveći udar košave je upravo ispod Pančevačkog mosta - objasnio je čuveni alas.

Pomoć

Svi koji žele da pomognu u potrazi za nestalima mogu se javiti telefonom, na brojeve 063/11-96-340 i 064/66-66-640.

Bliski prijatelji, voleli reku i prirodu


Drugovi nestalih mladića kažu da su Miloš, Milan, Nenad i Mane bili veoma bliski i svi su ljubitelji prirode i druženja.


- Miloš, koji je vozio čamac u trenutku nesreće, samo sedam dana pre toga je proslavio rođendan, a Milan treba uskoro da postane otac. Jedva je čekao bebu.... Inače, Mane i Nenad su kumovi. Svi oni su voleli reku, provodili su vreme na vodi i ovo im nije bio prvi put da su isplovili čamcem - kaže naš sagovornik.

MANE UPAO U KUĆU I OGRNUO SE JORGANOM

Jasmina M. iz Krnjače, u čiju kuću je u subotu uveče banuo Mane Knežević nakon što se spasio iz Dunava i domogao se obale, kaže da su joj se "odsekle noge od straha kada ga je videla blatnjavog i izbezumljenog u svojoj sobi".

- Kad sam silazila sa sprata kuće, slučajno sam videla da su ulazna vrata otvorena. Uplašila sam se, viknula sam: "Ko je?! Ima li koga?!", a onda ušla u sobu u prizemlju i naletela na nepoznatog čoveka! Stajao je nasred sobe, ogrnut mojim jorganom! - priča šokirana Jasmina, i dodaje:

- Videla da mu je lice izgrebano, bio je sav unezveren. Pitala sam ga šta traži kod mene, a on je pričao nešto nepovezano. Pomislila sam da je narkoman ili da je pijan. Ne znam ni šta sam mu rekla. Samo sam otrčala po sina, na sprat, i pozvala ga da siđe. Pokušavali smo da pričamo sa njim, ali on je samo ponavljao: "Policija... Udavili se..." Plašili smo se da nema neki nož kod sebe, pa smo ga odveli u radionicu i pozvali policiju.

Foto: printscreen

 

Jasmina, ne sluteći da se Mane jedva spasio iz Dunava i da su mu drugovi nestali u reci, strgla je jorgan sa njega i odnela ga natrag u kuću.
- Tada sam u sobi, na podu, videla crnu trenerku. Bila je mokra i sva od blata, a po podu su bile i barice. Dok je stigla policija, mi smo mu dali nešto da obuče i dala mu neko ćebe da ogrne. Skuvali smo mu čaj i kad je došao sebi ispričao je da se prevrnuo čamac i da su trojica njegovih drugova nestala u Dunavu. On je mučenik isplivao i video je svetlo sa dečijeg igrališta ispred naše kuće i tako je dobuljao kod nas. Bilo mi je žao što sam ga umalo izbacila iz kuće, ali uplašila sam se... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija