• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2023

20:07

VIŠE VOLI AUTOMOBILE OD ROĐENOG DETETA! Otac iz pakla uživao dok mu je dete gladovalo u stanu i spavalo u kadi - DEVOJČICU IZNELI IZNEMOGLU I U TEŠKOM STANJU (FOTO)

printscreen

Vesti

VIŠE VOLI AUTOMOBILE OD ROĐENOG DETETA! Otac iz pakla uživao dok mu je dete gladovalo u stanu i spavalo u kadi - DEVOJČICU IZNELI IZNEMOGLU I U TEŠKOM STANJU (FOTO)

Podeli vest

Policija intenzivno traga za Urošem P. (38) zbog nasilja, ali i zapostavljanja deteta (8) koje je policija u petak pronašla u očajnom stanju kako spava u praznoj kadi okružena đubretom!

Sudeći po onome što smo videli na njegovom profilu na jednoj od društvenih mreža Uroš P. voli automobile, prirodu i životinje, ali ne i svoju devojčicu, koju je kako se sumnja pet godina držao zaključanu u stanu u naselju Mirijevo na Zvezdari.

Foto: Zoran Sinko

Na kadi slika i recept za burek 

Iako je devojčica već trebala da ide u školu u drugi razred, po svemu sudeći, otac hvalisavac čini se da dete nije ni upisao u prvi razred!  

Na njegovom profilu koji smo pronašli ima automobila, životinje i svega osatalog osim rođenog deteta, koje je držao zaključano u stanu. 

Foto: printscreen

 

Na jednoj fotografiji slikao je koktel u nekom kafiću, uživao dok mu je dete u tom trenutku verovatno skupljalo otpatke po smeću u kadi. 

Kako smo danas izveštavali, jeziv slučaj otkriven je u petak kada je njegova emotivna partnerka prijavila da je Uroš P. udario ali i da drži zatočenu devojčicu u stanu. 

- Policija je otišla do stana ali kako niko nije otvarao vrata, ušli su nasilno. U stanu u kupatilu pronađena je devojčica koja je spavala u praznoj kadi. Ni jastuka ni ćebeta. Delovala je uplašeno, a opet lepa kao lutka. Nije plakala, ni reč nije izustila. Delovala je zapušteno, iznemoglo i neuhranjeno. Oko kade je bilo mnogo smeća a ono što je privuklo pažnju je slika devojčice i njenog oca koja je bila zakačena na kadi. Tuga, sve u svemu - rekao je izvor Informera. 

On je dodao da je dete preuzela hitna pomoć, kao i da je obavešten Centar za socijalni rad. 

- Istovremeno policija je raspisala potragu za Urošem P. i za njim intezivno traga. Obavešten je i Centar za socijalni rad koji je preuzeo pbrigu o devojčici - rekao je naš sagovornik. 

Oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo koje je potvrdilo da je devojčica pronađena u stanu i da je izdatn nalog za hapšenje Uroša P. 

" Pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno",

Sa druge strane oglasio se i Centar za socijalni radodeljenje Zvezdara, oni su naveli da su po  rođenju devojčice pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac.

Foto: Zoran Sinko

 

Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slučaja.

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja.

Uroš P. se sumnjiči za krivično delo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete, saopštilo je tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gordana

pre 1 godinu

DOZIVOTNA ROBIJA ZLIKOVCU! SRPSKO PRAVOSUDJE MORA POD HITNO DA REAGUJE I NA OVAJ I NA OSTALE SLUCAJEVE, KOJI SU U HIPERPRODUKCIJI.ZATVOR I SAMO JEDAN OBROK DNEVNO, PA KOLIKO IZDRZI.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Istovremeno policija je raspisala potragu za Urošem P. i za njim intezivno traga A ,,Informer'' mu zamaglio lice, da ga niko ne bi prepoznao i policiji javio gde se tačno nalazi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija