• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.03.2023

08:38

HOROR U MIRIJEVU - Beogradska policija na nogama zbog stravičnog zlostavljanja deteta! Ćerku (8) punih pet godina držao u kadi!

printscreen

Vesti

HOROR U MIRIJEVU - Beogradska policija na nogama zbog stravičnog zlostavljanja deteta! Ćerku (8) punih pet godina držao u kadi!

Podeli vest

Uroš Pašajlić (38) u bekstvu nakon što je policija u zaključanom kupatilu u njegovom stanu pronašla jedva živu, neuhranjenu malu Lanu (8). Prijavila ga ljubavnica Ivana Lončar (47), kojoj je udarcem glavom polomio nos.

Beogradska policija traga za Urošem Pašajlićem (38), koji je svoju ćerku Lanu (8) u poslednjih pet godina držao zarobljenu u stanu u naselju Mirijevo! Nesrećna devojčica zatečena je jedva živa i neuhranjena, u kadi u zaključanom kupatilu, a oko nje su bili buđavi ostaci hrane i razbacane stare stvari.

Slika

Oko Lane su bili ostaci grickalica i buđave hrane, a u cevi je bila zaglavljena fotografija na kojoj su ona i njen otac
Izvor iz policije

Lana je odmah prebačena u bolnicu, a zgranuti lekari nisu mogli da suzdrže suze kad su videli u kakvom je stanju.

Foto: printscreen

Uroš Pašajlić

Zarobio i ljubavnicu

Za horor u Mirijevu saznalo se u petak, 24. marta, kada je Uroševa ljubavnica Ivana Lončar (46) došla u policijsku stanicu i prijavila da ju je on pretukao.

- Reč je o dugogodišnjoj zavisnici od droge. Imala je polomljen nos i podlive ispod oba oka. Kazala je da ju je Uroš udario glavom u lice još 19. marta, ali da ju je držao zatočenu u stanu narednih pet dana, kad je uspela da pobegne, pa je odmah došla u policijsku stanicu. Usledio je šok kad je kazala inspektorima da Uroš drži kao roba čak i svoju maloletnu ćerku, koja godinama nije izašla iz stana - rekao je naš izvor iz policije.

Monstrum se tereti za tri krivična dela

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu preuzelo je ovaj slučaj i odmah raspisalo poternicu za Urošem Pašajlićem. On se tereti za tri krivična dela - za nasilje u porodici, za šta mu preti do deset godina zatvora, zatim za protivpravno lišenje slobode, za šta bi mogao da dobije do tri godine robije, kao i za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, za šta je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Naš sagovornik napominje da je patrola odmah upućena u zgradu u Ulici Ružice Sokić, gde osumnjičeni već deset godina živi kao podstanar.

- Na vratima stana u prizemlju nije bilo kvake, a u cilindru brave je bio polomljen ključ, pa su policajci nasilno ušli unutra. Odmah ih je zapahnuo jeziv smrad, stan je bio pun đubreta i razbacane odeće i obuće. Iz kupatila su se čuli tihi jecaji, ali su vrata bila zaključana, pa su ih policajci razvalili. Ostali su u šoku kad su videli jezivo mršavu devojčicu kako leži u kadi. Oko nje su bili ostaci nekih grickalica i buđave hrane, a u cevi je bila zaglavljena fotografija na kojoj su ona i njen otac. Kao da je monstrum hteo da dete uvek ima u vidu ko mu je napravio pakao od života - opisuje naš izvor, i dodaje:

- Devojčica nije bila u stanju da stoji niti da govori, a možda nikada nije ni naučila, to će se tek utvrditi... Bila je neuhranjena, slaba, policajci nisu mogli da dođu sebi od šoka i tuge. Odmah je obaveštena Hitna pomoć, koja je prevezla dete u bolnicu. Lekari su bili isto tako zgranuti kad su videli u kakvom je stanju, svi su zaplakali...

Uroševe komšije kažu da je on narkoman, pojedini su ubeđeni i da preprodaje drogu, a svi redom su nam priznali da ga se plaše.

- Često se iz njegovog stana čula vika, svađa... Dolazile su kod njega neke žene i svaki put bi izbio haos kod njega, ali ko god bi pokušao da ga urazumi, Uroš bi mu pretio. Znao sam da ima ćerku, ali je nikada nisam video. Pre tri godine sam u nekoliko navrata zvao policiju, jer sam čuo dete kako tiho plače iz tog stana, a znao sam da je samo. Policajci su dolazili i zvonili na vrata, ali dete bi se ućutalo i oni bi otišli. Pravdali su se da oni ne mogu bez naloga da obiju vrata - kazao je komšija.

Prema njegovim rečima, neka plavokosa žena je pre nekoliko godina dolazila u zgradu i tražila je da vidi dete, ali Uroš je nije puštao u stan.

- On ju je jednom prilikom izudarao, ta žena je otišla i od tada je nismo videli. U poslednje vreme smo viđali ovu drugu ženu što ga je prijavila policiji, Uroš je i na nju vikao i tukao ju je - kaže naš sagovornik.

Oduzeli je, pa vratili

Inače, prema nezvaničnim saznanjima, Lana je odmah po rođenju bila oduzeta od majke i oca jer su bili narkomani. Međutim, kad je devojčica napunila tri godine, sud je Urošu dodelio starateljstvo nad Lanom, uz konstataciju "da je on sposoban da se brine o detetu i da je materijalno situiran"?!?

Iz Centra za socijalni rad su saopštili da su pozivali Uroša na razgovor tokom 2020. i 2021. godine, ali da tada ništa nije ukazivalo na to da on zanemaruje i zlostavlja dete. On im se, navodno, hvalio da odlično zarađuje i da radi za jednu nemačku firmu!

Što se tiče Lanine majke, ona je u međuvremenu i krivično odgovarala jer je gurnula svoju majku i polomila joj kuk. Pretpostavlja se da je trenutno negde u inostranstvu. 

Priholog: Lani sledi dugotrajan oporavak

Psiholog Aleksandra Janković smatra da je petogodišnje zatočeništvo ostavilo ozbiljne posledice po malu Lanu i da joj sledi dugotrajan oporavak.
- Dete je živelo sa nekim ko nije bio sposoban da na adekvatan način brine o njemu. Ako na to dodamo da je reč o zavisniku od droge, onda imamo klasičan primer zlostavljanja, zanemarivanja, ali i porodičnog nasilja. Mogu samo da zamislim kako se ta devojčica osećala, ostavljena na milost i nemilost ocu koji ima izmenjenu procenu realnosti - napominje Jankovićeva.
Ona ističe da je mala Lana ovakvim načinom života propustila ceo jedan razvojni period i da je takav način odrastanja definitivno ostavio posledice na nju.
- Iz medija saznajemo da je ona živela praktično kao pustinjak u nekom svom svetu. Njeno normalno funkcionisanje verovatno je na nivou teške patologije. Biće potrebno mnogo vremena da psiholozi i psihijatri kroz razgovor sa njom prvo utvrde na kom se nivou nalazi, a zatim i da li je moguće ostvariti neki značajniji napredak u formiranju ličnosti - kazala je Jankovićeva, i dodala:
- U ovom slučaju ozbiljno su zakazale institucije sistema, pošto je devojčica morala imati neki vid nadzora, pogotovo ako su komšije nekoliko puta prijavljivale da se iz stana čuje dečiji plač. Treba ispitati da li je dete prošlo lekarske preglede i da li je uopšte ima u sistemu. Koliko sam shvatila, nije ni u školu išla. Nemoguće je da Centar za socijalni rad i policija nisu bili obavešteni da postoji neka tamo zanemarena devojčica koja ni u školu nije upisana!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 1 godinu

Ne, ne, ne, ovo je previše. Da li društvo može niže da posrne. Sve nek stane, i svi raspoloživi resursi da se preusmere na spasavanje ovog malog nedužnog deteta. Ovo prosto nije pojmljivo ljudskom umu, da su tolike zveri medju nama. Dajte sliku, što sve novine štite 37godišnjeg monstruma, jel maloletan? A centri za soc. rad, žestoka čistka, debele robije. Gospođe imaju obraza da se oglašavaju. Dajte da bar malo nadoknadimo ovoj maloj napaćenoj dušici time što će dobiti najbolju negu vaspitanje i obrazovanje, uz doživotnu nacionalnu penziju, a ne nekim opajdarama pevaljkama i onoj bitangi Hasanu.

hapsi prokletu bagru

pre 1 godinu

Sad treba objaviti imena i prezimena SNS parazita iz Socijalnog koji su dali ovom ludaku dete, a onda i njih uhapsiti. Oni više brinu o Pičkoustom i Rošavom, nego o srpskoj deci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija