• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2023

16:45

O SLUČAJU ZATOČENE DEVOJČICE OGLASIO SE SUD: Uprkos tužbi Centra za Socijalni rad, na osnovu ove odluke, DETE DODELJENO OCU!

Printscreen, Foto: Zoran Sinko

Vesti

O SLUČAJU ZATOČENE DEVOJČICE OGLASIO SE SUD: Uprkos tužbi Centra za Socijalni rad, na osnovu ove odluke, DETE DODELJENO OCU!

Podeli vest

Iz suda su naveli da je tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5.4.2016. godine traženo da se majka deteta N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a Uroš Pašajlić delimično u odnosu na njihovu maloletnu ćerku L. P.

Prvi osnovni sud u Beogradu oglasio se saopštenjem nakon što je osmogodišnja devojčica pronađena neuhranjena u kadi, u stanu na Zvezdari, a za čije zanemarivanje se sumnjiči njen otac Uroš Pašajlić, za kojim se traga.

Iz suda su naveli da je tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5.4.2016. godine traženo da se majka deteta N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a Uroš Pašajlić delimično u odnosu na njihovu maloletnu ćerku L. P.

- Prvi osnovni sud u Beogradu je dana 15.5.2018. godine doneo pravnosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu N. T., i to prava na čuvanje, podizanje, vaspitavanje, obrazovanje, zastupanje, upravljanje i raspolaganje imovinom maloletnog deteta, dok je u preostalom delu kojom je traženo da se tužena N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a tuženi U. P. delimično liši roditeljskog prava tužbeni zahtev odbijen, a ujedno je odbijen i predlog tuženog U. P. kojim je tražio da sud odredi privremenu meru kojom bi do pravnosnažnog okončanja postupka maloletno dete poverio ocu radi samostalnog vršenja roditeljskog prava - navode iz suda.

Foto: Foto: Zoran Sinko

 
Komisija sudskih veštaka Klinike Dr Laza Lazarević: Dete dodeliti ocu 

Iz suda dodaju da je odluka doneta na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” od 31.5.2017. godine iz kog proizlazi da kod N. T. nema namere zanemarivanja roditeljskih dužnosti, dok je tuženi Uroš Pašajlić ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 1 godinu

Ceo sistem u ovoj SNS prćiji je zakazao. Još jedan u moru dokaza kakav se ljudski talog nalazi u vlasti, nebitno da li je izvršna, sudska ili zakonodavna...

Djordje

pre 1 godinu

Komisija sudskih vestaka?! Hoce li neko odgovarati iz te komisije?! Ocigledno da posao koji rade ne rade dobro! Hoce li neko u zatbor il najmanje sto moze da dobije otkaz?! Od koga dobijaju plate i zasto?! Mediji se uhvatili samo za monstruma,a imai drugih krivaca! Hoce li biti zataskavanja po obicaju?!

prosigoj

pre 1 godinu

Sudiju i komisiju(ako se uopšte sastajala) na robiju. "...dok je tuženi Uroš Pašajlić ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P.,"... NARKOMAN. "... kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu..." -IZNAJMLJUJE STAN".- "... i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta."..-. - DILER

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija