• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

28.03.2023

17:18

NEĆU STATI DOK NE PRONAĐEM BRATA I PRIJATELJE! Dušan Marković traži pomoć u potrazi za trojicom nestalih

Zoran Sinko/printscreen FB

Vesti

NEĆU STATI DOK NE PRONAĐEM BRATA I PRIJATELJE! Dušan Marković traži pomoć u potrazi za trojicom nestalih

Podeli vest

Rečna policija sa Dunava, vatrogasci, dobrovoljci, članovi porodica nestalih kao i prijatelji nastavili su i danas potragu za trojicom mladića koji su nestali u talasima Dunava u subotu, 18. marta uveče.

Porodice nestalih poslale su apel svim kajakašima koji mogu da pomognu da dođu na reku, a takođe upozorili su dobrovoljce koji se kreću po opasnom terenu da budu posebno oprezni.

Dušan Marković, rođeni brat nestalog Miloša Markovića izjavio je za Pink da je u toj noći saznao šta se desilo.

- Krenuli smo odmah ka Pančevačkom mostu tamo su došli i ostali članovi porodice. Tražili smo mesto gde možemo da priđemo obali i da glasovno pokušamo da nam se neko odazove. Išli smo sve više i više nizvodno, u jednom trenutku smo naišli na obalu reke Tamiš gde smo videli jedan ugostiteljski objekat gde je bilo ljudi i puno čamaca. Zamolio sam ljude da uđem u čamac i da probamo da nađemo nekoga - navodi Marković.

Foto: Zoran Sinko

Trojica mladića su se prevrnula iz čamca kod Pančevačkog mosta

Već u toku noći smo našli prsluk za spasavanje i odmah obavestio policiju, priseća se brat nestalog mladića, dodajući da je na dalje krenula spontana organizacija gde su svi davali sve od sebe da se pronađu nestali.

On navodi da od tada nisu stajali niti će stajati sa potragom i veruje da će nestale pronaći.

Ilija Škorić, pukovnik policije, izjavio je za Pink da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz više sektora angažovali sve raspoložive kapacitete radi pronalaska ovih mladića.

- Svaka informacija koju smo dobili od građana ili pripadnika policijske službe je proverena, da li je ona tačna ili netačna. Ništa se ne ostavlja slučaju. Teren je strašno nedostupan, a Dunav je u visokom vodostaju i jako je brz. Samo priobalje je teren sa puno šiblja ali to nije omelo kako ni policijske službenike tako ni ljude koji su došli a pomognu - naveo je Škorić.

Dušan Marković, brat nestalog mladića rekao je da se situacija na vodi menja iz dana u dan i apelovao na pešake koji dolaze tamo i dobrovoljce da im pomognu koliko mogu, ali i da budu oprezni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija