• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

30.03.2023

07:00

MALA LANA JE PREPLAŠENA, NIJE PROGOVORILA NIJEDNU REČ... Potresni detalji zdravstvenog stanja 'devojčice iz kade': Ima samo 15 kilograma...

Printscreen, Foto: Zoran Sinko

Vesti

MALA LANA JE PREPLAŠENA, NIJE PROGOVORILA NIJEDNU REČ... Potresni detalji zdravstvenog stanja 'devojčice iz kade': Ima samo 15 kilograma...

Podeli vest

Mala Lana (8), koju je otac Uroš Pašajlić (38) godinama držao zarobljenu u kupatilu u Mirijevu, neuhranjena je i zaostala u razvoju, nije u stanju da samostalno jede i nije izgovorila nijednu reč otkad je dovedena u bolnicu.

Mala Lana (8), koju je otac iz pakla Uroš Pašajlić (38) godinama držao zarobljenu u kupatilu u stanu u Mirijevu, dovedena je u petak u bolnicu u jezivom stanju, saznaje Informer od dobro obaveštenog izvora. Nesrećna devojčica je neuhranjena i ima jedva 15 kilograma, preplašena je i nije progovorila nijednu reč. Zaostala je u razvoju, nije sposobna da samostalno jede, pa je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom.

Policajka zaplakala

Naš izvor otkriva da je Lana, kad su je policajci u petak zatekli zaključanu u kupatilu u Uroševom stanu, bila potpuno zapuštena, neokupana, dugotrajno izgladnjivana i dehidrirana...

- Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je sama kost i koža, ko god ju je video u takvom stanju, taj prizor nikad neće zaboraviti... Policajka koja ju je prva uzela u naručje odmah je zaplakala... Pošto je dete bilo u teškom stanju, odmah je prebačeno u bolnicu - rekao je naš sagovornik, i dodao:

- Lana je zaostala u razvoju i psihički i fizički pošto je godinama bila praktično u zarobljeništvu. Još se ne zna da li ne progovara iz straha ili jednostavno još nije ni naučila da komunicira. U bolnici joj je urađena kompletna dijagnostika i za sada je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom pošto nije u stanju da samostalno jede. Fizički i psihički oporavak će biti mukotrpan i dug, a osim lekara, s njom će godinama morati da rade i psiholozi, pošto je Lana očigledno preskočila ceo jedan period razvoja.

Inače, za nezapamćeni slučaj zlostavljanja i zanemarivanja deteta saznalo se u petak, nakon što je Uroševa ljubavnica Ivana Lončar (46) došla u policijsku stanicu i prijavila ga da ju je pretukao. Tad je otkrila policajcima da Uroš u svom stanu u Mirijevu godinama drži zarobljenu ćerku.

Foto: printscreen

Otac zver: Uroš Pašajlić

Kako je kasnije utvrđeno, Pašajlić je malu Lanu dobio 2015. sa prvom suprugom Nevenom T., s kojom se upoznao u klinici za odvikavanje od droge u Beogradu. Pošto su oboje bili narkomani, Lana je odmah po rođenju oduzeta roditeljima, ali kad je napunila tri godine, sud je dodelio starateljstvo nad detetom Urošu i njegovoj majci, koja živi u Nemačkoj.

Upravo tada je i počeo pakao za malu Lanu, koja je samo čudom preživela zlostavljanje, potpunu izolaciju i izgladnjivanje. Uroš ju je hranio samo buđavim ostacima hrane i nekim grickalicama i danima ju je ostavljao samu i zaključanu u kupatilu, dok je on skitao.

Nevena, koja živi na Karaburmi, tvrdila je prekjuče novinarima Informera da je Uroš dobar otac i da se on "lepo brine o Lani". Međutim, iste večeri je komšinici priznala da nas je lagala, navodno iz straha od bivšeg muža!

- Kad je u utorak uveče čula da je Uroš uhapšen, Nevena je došla kod mene i rekla mi da je morala da laže novinare jer joj je on ranije pretio. Ona se njega plaši - kazala nam je komšinica, dodajući da Nevena godinama nije videla Lanu:

- Ispričala mi je jednom prilikom da je Uroš pre par godina otišao u Centar za socijalni rad i zahtevao da se njoj zabrani svaki pristup detetu. Prošle godine mi je pomenula da njena ćerka treba da pođe u školu, ali samo nekoliko dana posle toga rekla mi je da joj je Uroš poručio da Lana neće ići u školu i da joj škola ne treba!

Živela na Dorćolu

Naša sagovornica otkriva i da je Nevena ranije živela na Dorćolu, ali je još u srednjoj školi upala u loše društvo i počela da se drogira. Njeni roditelji su tada prodali stan na Dorćolu i preselili se u jeftiniji na Karaburmi, pošto su morali da vrate njene dugove za drogu.

Foto: Foto: Zoran Sinko

Što se tiče Uroševe ljubavnice Ivane Lončar, ona živi kao podstanar u Krnjači, u stanu u kom ju je Pašajlić pretukao prošle sedmice, nakon čega se saznalo i za jezivu sudbinu njegove ćerke. Kad su joj reporteri Informera pokucali na vrata, Ivana ih je samo malo odškrinula, tek toliko da smo mogli da joj vidimo modrice i podlive oko očiju.

- Odlazite, nemam šta da vam kažem... Pozvaću policiju - vuknula je histerično, pa zalupila vrata.

Oca iz pakla odao mobilni telefon

Uroš Pašajlić je bio u bekstvu od petka do utorka, kad je lociran i uhapšen u dvorišnom stanu u Kornatskoj ulici na Karaburmi. Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, inspektori su ga locirali preko mobilnog telefona.

Sredovečni muškarac koji živi u tom dvorištu ispričao nam je da je video Uroša u nedelju, kada je došao kod njegovog komšije, a video ga je potom i u utorak, kada su ga policajci izveli iz stana.

- Izveli su ga sa rukama vezanim na leđima. Nije ništa progovorio, samo je gledao u zemlju - rekao je naš sagovornik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Katastrofalno. Socijalni radnici i lekari daju dete navodno izlecenom narkomanu. To nebih uradila ni nepismena baba od osamdeset godina. U zadnjih nekoliko godina socijalni radnici čine strašne greške. Mora da postoji razlog. Ministar-ka zdravlja vodi kampanju o pušenju. To joj je najpreči posao. Možda nije sposobna za preče i ozbiljnije delovanje. Nejač uvek ispašta!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17