• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.03.2023

06:50

MUŽ JE TUKAO, DECU JOJ ODUZELI, A LJUBAVNIK UBIO! Andrea je 10. žena u Srbiji koja je ubijena od početka godine

printscreen

Vesti

MUŽ JE TUKAO, DECU JOJ ODUZELI, A LJUBAVNIK UBIO! Andrea je 10. žena u Srbiji koja je ubijena od početka godine

Podeli vest

Andrea Kocić (35) iz Jagodine, koju je u noći između ponedeljka i utorka nasmrt pretukao ljubavnik Bojan Manojlović (46), doživljavala je nasilje i u prvom braku od muža D. K., sa kojim je imala petoro zajedničke dece i sa kojim je bila u procesu razvoda.

Nesrećna Kocićeva je tako bežeći od jednog nasilnika otišla u zagrljaj drugom nasilniku, koji joj je na kraju presudio.

- Prema D. K. izricane su hitne mere, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, gde se kao žrtva javljala njegova supruga, sada pokojna Andrea Kocić. Proverom kroz pisarnicu, utvrđeno je da su u ranijem periodu i protiv Bojana Manojlovića izricane hitne mere zbog nasilja prema drugim članovima njegove porodice - saopštili su iz tužilaštva.

Foto: printscreen

 

Kako je utvrđeno istragom, Andrea je kobne noći bila u stanu kod Bojana sa kojim se, kako se sumnja, najpre posvađala nakon čega je nasilnik nasrnuo na nju i besomučno je tukao do smrti. Udarao ju je pesnicama po glavi, toliko da joj je lice bilo unakaženo, modro i u podlivima, a imala je i vidljive tragove nasilja po celom telu.

Spasli dete

Psiholog je u četvrtak naložio Andrei, pod pretnjom policijom, da dete hitno vrati babi, a u utorak je ubijena.

Biserka Jakovljević

 

Andreina deca u tom momentu nisu bila sa majkom, zahvaljujući ovaj put lokalnom Centru za socijalni rad, čime je možda izbegnuta još veća tragedija!

Naime, savesni socijalni radnik koji je bio uključen u proces razvoda između Kocićeve i njenog bivšeg muža, procenio je da ona nije u mogućnosti da brine o deci, jer je "zasnovala vanbračnu zajednicu sa problematičnim Manojlovićem, koji je heroinski zavisnik i ranije je osuđivan zbog pljački i nasilja".

Tako su starija deca poverena ocu, a mlađa Andreinoj majci.

- Čovek sa kojim je Kocićeva zasnovala vanbračnu zajednicu bio nam je poznat, jer je imao istoriju nasilnog ponašanja u partnerskim odnosima. Psiholog, koji je radio na predmetu, ukazivao je Andrei da okruženje u kome je sada nije bezbedno ni za nju, ni za njenu decu. Ona, međutim, nije prihvatila te savete - izjavila je za Informer direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.

Prijatelji: Bila je dobra i vesela duša

Prijatelji ubijene Andree u šoku su zbog njenog ubistva. Prema rečima njene prijateljice, nijedna žena, majka, drug, prijatelj, sestra nije zaslužila takvu smrt.
- Tog Bojana ne poznajem, a ne znam ni gde su njena deca. Mogu samo da kažem da je Andrea bila jedna dobra duša, žena vesele naravi, dobar drug i čovek. Bog da joj dušu prosti, anđeli s njom - izjavila je jedna prijateljica.

 

Prema rečima naše sagovornice, Andrea je u jednom trenutku odvela svoje najmlađe dete da živi sa njom i Bojanom.

- Psiholog joj je tad naložio, pod pretnjom policijom, da dete hitno mora da se vrati babi. Kocićeva je dobrovoljno vratila dete u četvrtak. Na žalost, samo nekoliko dana kasnije je ubijena, ali je izbegnuta veća tragedija, pošto je i njeno dete moglo da bude žrtva.

Monstrum zaćutao

Manojlović je juče izveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Jagodini, gde se branio ćutanjem. Sudija za prethodni postupak mu je potom odredio pritvor do 30 dana.


U međuvremenu, čekaju se rezultati obdukcije pokojne Andree koja je, inače, deseta ubijena žena u Srbiji od početka godine. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija