• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

01.04.2023

18:11

SEDAM GODINA OD UBISTVA PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ! Pričalo se da je oteta i ubijena izvan Borče, a potom doneta i bačena u kanal!

Printscreen

Vesti

SEDAM GODINA OD UBISTVA PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ! Pričalo se da je oteta i ubijena izvan Borče, a potom doneta i bačena u kanal!

Podeli vest

Ni sedam godina od ubistva Jelene Marjanović (33), pevačice Granda, ovaj najmisteriozniji zločin, koji je potresao celu Srbiju, ne prestaje da intrigira javnost.

Ovaj, samo naizgled savršen zločin, "preživeo" je više verzija, a ono što se sigurno zna, danas, sedam godina kasnije jeste da je Jelena nestala u subotu, 2. aprila 2016. godine oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka.

Suprug Zoran je prijavio nestanak policiji nešto pre 20 časova u subotu, 2. aprila, posle čega je policija počela potragu. Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a potom i njeno telo.

Foto: Informer

Zverski ubijena, a njeno unakaženo telo nađeno je u kanalu

Kako je obdukcija pokazala, Jelena nije silovana, a usmrćena je između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu. Tada je utvrđeno da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gde je pronađeno telo.

Po prvim informacijama, pevačica je oteta i ubijena na nasipu. Potom se pojavila verzija da je usmrćena sa jedne, a zatim bačena u kanal sa druge strane nasipa. Jedna od verzija je bila i da je oteta na nasipu, strpana u automobil u kojem je ubijena izvan Borče, a zatim bačena u kanal. Pominjalo se i da je Jelena bila živa kada je bačena u kanal sa žabokrečinom, jer joj je tokom obdukcije nađena voda u plućima.

Foto: Pink.rs

Zorana Marjanovića uvode u Centralni zatvor u julu prošle godine

Iz dana u dan su se menjali i akteri ovog zločina. Postao je sumnjiv svaki biciklista, čovek sa štapom, vozač plavog karavana… Saslušano je više od tri stotine svedoka tokom višemesečne istrage, a cela porodica Marjanović je išla na poligraf.

Skoro dve godine nakon ubistva, 9. februara 2018. godine, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je odptužnicu protiv Jeleninog supruga Zorana Majanovića.

Konačno, ovaj misteriozni slučaj dobio je epilog 22. juna. 2022. godine, kada je, nakon šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice "Granda" Jelene Marjanović. Time je na slučaj koji je godinama bio u žiži javnosti stavljena tačka.

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica, a sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Ako uhapsite forenzičara i policajce koji su radili onako sramno i namerno brljavo uvidjaj znaćete i ko je ubica i gde je ubijena i kako je ubijena i zašto je ubijena. Prosto ali u Srbiji to nikad nije jel je uvek u ubistvima puno para, muljanja, mita...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija