• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.04.2023

19:20

OVE ČETIRI STVARI DOKAZAĆE KRIVICU UROŠA PAŠAJLIĆA! Tužilaštvo pokrenulo istragu, otac iz pakla odgovaraće za nedela!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

OVE ČETIRI STVARI DOKAZAĆE KRIVICU UROŠA PAŠAJLIĆA! Tužilaštvo pokrenulo istragu, otac iz pakla odgovaraće za nedela!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Uroša Pašajlića koji je godinama zlostavljao i mučio svoiju ćerku (8) u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a jezivi slučaj otkriven je 24. marta kada ga je njegova partnerka prijavila za nasilje, a sada je poznato koje će sve dokazne radnje biti preduzete tokom istrage.

Uroš Pašajlić je, podsetimo, uhapšen 28. marta, nakon četvorodnevnog skrivanja, a nakon saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu određen mu je jednomesečni pritvor. Njega je 24. marta partnerka prijavila za nasilje nad njom, a otkrila je i da on drži zaključanu u stanu ćerku iz prvog braka.

U toku postupka biće ispitane oštećene i svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke - saopštili su iz tužilaštva.

Kako je moguće da "takav" otac dobije starateljstvo

I dok javnost čeka da se utvrdi ko je odgovoran za nebrigu o detetu iz Mirijeva, koje je bilo zatečeno u kadi u zaključanom kupatilu, gladno, žedno, okruženo đubretom, postavlja se pitanje kako je moguće da otac, lečeni zavisnik, dobije starateljstvo nad maloletnom ćerkom bez ikakve kontrole Centra za socijalni rad, naročito zbog toga što je upravo centar 2016. pokrenuo postupak za lišavanja roditeljskog prava majke i oca.

- Dete je na evidenciji CZSR od rođenja 2015, jer su i majka i otac bili evidentirani kao zavisnici. Dete je po rođenju smešteno u dom, a godinu dana kasnije CZSR pokreće postupak pred Prvim sudom kako bi se roditelji lišili prava roditeljstva. Međutim, sud 2018. donosi presudu kojom majku lišava tog prava, dok ocu dodeljuje starateljstvo i od tog momenta dete živi sa ocem - objašnjava izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija