• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2023

12:48

SAOBRAĆAJNA POLICIJA POJAČAVA KONTROLU! Ne vozite pod dejstvom alkohola i narkotika!

Printscreen / Informer

Vesti

SAOBRAĆAJNA POLICIJA POJAČAVA KONTROLU! Ne vozite pod dejstvom alkohola i narkotika!

Podeli vest

U Pirotu i Vranju u periodu od 7. do 9. aprila dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, dok je u Jagodini, Svilajncu i Ćurpiji isključeno 8 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopštila je saobraćajna policija.

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da su se u dane vikenda (07.04.2023.- 09.04.2023. godine) na teritoriji PU Pirot dogodile 3 saobraćajne nezgode u kojoj je pričinjena samo manja materijalna šteta, bez povređenih lica. U kontroli saobraćaja isključen je 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, u stanju potpune alkoholisanosti od 2,35 promila (nasilnička vožnja). Isti je upravljao vozilom bez vozačke dozvole, jer mu je ista oduzeta zbog kaznenih poena. Vozač je zadržan u prostorijama PU Pirot do otrežnjenja. Nakon toga, isti je priveden kod sudije Prekršajnog suda u Pirotu, radi vođenja prekršajnog postupka.

Foto: Informer

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 1.059 vozača i isključili iz saobraćaja 21 koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

U Ćupriji je zadržan četrdesetdevetogodišnji vozač „juga“ koji je vozio sa 2,29 promila alkohola u organizmu i sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu. Protiv njega će, zbog nasilničke vožnje, biti podneta prekršajna prijava, kao i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja.

Foto: MUP Srbije

 

U Jagodini je zadržan šezdesetpetogodišnji vozač automobila „škoda“ koji je na auto-putu vozio sa 2,57 promila alkohola u organizmu.

Policija je u Svilajncu zadržala devetnaestogodišnjaka koji je pod dejstvom kanabisa, sa probnom vozačkom dozvolom vozio automobil „sitroen“ sa snagom motora koja nije dozvoljena za tu kategoriju vozača. Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 141 prekršaj, od čega 48 prekršaja
prekoračenja brzine i 24 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa.

Foto: Informer

 

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.
Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Na području Policijske uprave u Vranju, od 7. do 9. aprila ove godine, registrovane
su četiri saobraćajne nezgode. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržane su dve osobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17