• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

11.04.2023

16:18

MIKA ME JE SILOVAO, BILA SAM POSRAMLJENA I PONIŽENA! Učenica škole svedočila, a DULE SAVIĆ I SUPRUGA SE GLASNO SMEJALI!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

MIKA ME JE SILOVAO, BILA SAM POSRAMLJENA I PONIŽENA! Učenica škole svedočila, a DULE SAVIĆ I SUPRUGA SE GLASNO SMEJALI!

Podeli vest

Zlostavljana sam, mislim da sam silovana, dodirivao me je, on je bio profesor, iskoristio je moje poverenje.

Imala sam tada 18 godina, nisam bila svesna onoga što mi se dešavalo, nisam znala kako da reagujem. Kada sam shvatila da sam silovana, osetila sam se posramljeno i poniženo. On za mene nije bio neki stranac, koji vas uhvati na ulici pa bežite, ja sam na njega gledala kao na oca.

Ove reči I. V., jedne od oštećenih u postupku protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića, koja je juče nekoliko sati odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca, izazvale su smeh u sudnici Višeg suda u Beogradu. Naime, bračni par, bivši fudbaler Dule Savić i njegova supruga Marina Rajević Savić, glasno su se smejali dok je žrtva ovo govorila. Inače, bračni par na svakom suđenju pružaju podršku učitelju glume, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko učenica.

Foto: ATAIMAGES

Mika Aleskić sa suprugoim i Duletom Savićem

I. V., jedna od učenica koja je zajedno sa glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić, 16. januara 2020. podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića, odgovarajući na pitanja, objasnila je da je u školu išla od devete do osamnaeste godine, kao i da je pred kraj pohađanja, poslednjih sedam meseci trpela seskualno zlostavljanje.

- Svakodnevno sam plakala i povraćala sedam meseci u svoja četiri zida, kada mama i tata nisu bili tu. Kada izađem napolje, trudila sam se da se ponašam normalno, tada sam bila četvrti razred gimnazije. Potiskivala sam to u sebi i nastavljala da dolazim u školu glume, dugo sam bila deo te zajednice, osećala sam pripadnost, pokušavala sam da ubedim sebe da me Mika sigurno ne bi povredio jer sam njemu verovala kao ocu - pričala je u sudnici I. V. drhtavim glasom.

Advokat Zoran Jakovljević posle ovih reči pitao je devojku da li je "ikada na filmu videla silovanje i da li je Mika nju šamarao, vređao, čupao za kosu, pretio joj ili je ucenjivao". Insistirao je na tome i da žrtva kaže da li je bila vezana, da li joj je Aleksić pretio pištoljem.

Foto: ATAIMAGES

Mika sa advokatom i podrškom dolazi na suđenje

- Ne, nikada nisam rekla da me je čupao i udarao. Ja vam objašnjavam, nisam bila vezana, ali to ne znači da se nisam osećala zarobljeno tu i da nisam videla način da izađem, nisam rekla da me je vezao ili imao pištolj, ali to ne znači da sam se osećala slobodno da odem, plašila sam se, lakše mi je bilo da kažem sebi da sigurno nije tako, nego da se suočim sa tim što se meni zapravo dešavalo. Plašila sam se njega i ostajala sam - odogovorila je I. V., ali je Jakovljević nastavio da pokušava da diskredituje devojku.

- Jel vam nije bilo bolesno da idete ponovo kod silovatelja da vas siluje - nastavio je da ispituje Jakovljević aludirajući na to da je sedam meseci trpela seksualno zlostavljanje. - Ja tada na njega nisam gledala kao na silovatelja, verovala sam mu, bilo mi je teško da prihvatim šta se dešava. Bila sam svesna da sam uplašena, da mi je odvratno, ali sam pokušavala da se borim sa tim koliko sam umela - odgovorila je I. V. koja je objasnila da su joj časove držali i supruga optuženog Aleksića, kao i Ivan Zarić.

I advokat Zoran Jakovljević se smejao, sudija ga opomenuo

Nezadovoljan što je regovao i zastupnik I. V. advokat Jugoslav Tintor zbog načina na koji ispituje oštećenu, Zoran Jakovljević je počeo glasno da se smeje, a potom da viče u sudnici obraćajući se Tintoru:

- Ideš po televizijama i lažeš javnost - vikao je Jakovljević posle čega je odreagovao i sudija Zoran Božović:

- Nećemo izricati kaznu, Vama na čast i moral. Opominje se branilac zbog nepoštovanja reda u sudnici.

Ispričala sa Peletu i Petru Benčini

I. V., koja je juče detaljno opisala kroz šta je prolazila, optužujući Aleksića da je dodirivao po intimnim delovima tela, rekla je i da je student FDU u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta i da je njemu, kao i glumcu Petru Benčini ispričala kroz šta je prošla. Ona je navela i da je tek kada je prošlo neko vreme, ali i kroz razgovor sa koleginicama koje su prošle kroz isto, skupila hrabrost da kaže roditeljima i sve prijavi policiji.

- Lakše mi je bilo da pričam sa drugim ljudima nego sa roditeljima, jer nisam želela da ih povredim, plašila sam se da im pričam jer sam znala koliko će im teško pasti što su me vodili na časove, što ništa nisu primetili, što sam i dalje išla u taj studio - rekla je pred sudom I. V.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 1 godinu

Cetvrti razred gimnazije i " misli da je bila silovana", misli?

NekoKo

pre 1 godinu

Ovaj i njegova žena treba da robijaju jedno 20 godina zbog muljanja oko škole glume i upisivanja đaka na FDU. Ove žene ako se dokaže da Mika Alkesić nije kriv, a kako stvari stoje sve upućuje na to, treba da idu takođe 20 godina na robiju. U slučaju da je Mika pored svega i silovatelj to je već za doživotnu, ali to je jako mala verovatnoća. Moramo pokazati da smo ozbiljna država i da nema zezanja sa ovakvim stvarima. Posledice moraju da budu brutalne, jer u suprotnom se daje ozbiljan vetar u leđa manijacima ili onima koji mogu tek tako da lažno optužuju ljude za najgora dela i tako oblate i njih i čitavu lozu za sva vremena. Neko će morati ozbiljno da nadrlja u ovoj priči ili da ukidamo državu.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija