• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2023

11:35

STRAVIČNE TRAGEDIJE NA VASKRS! Ubistva, silovanja, samoubistva i jezive saobraćajne nesreće koje se pamte

Miloš Rafailović

Vesti

STRAVIČNE TRAGEDIJE NA VASKRS! Ubistva, silovanja, samoubistva i jezive saobraćajne nesreće koje se pamte

Podeli vest

Uprkos tome, što je Vaskrs jedan od najvećih hrišćanskih praznika, na ovaj veliki verski praznik odigrali su se stravični zločini i tragedije.

Bilo je saobraćajnih nesreća u kojima su nestajale cele porodice, dogodilo se jezivo silovanje tašte posle nedeljnog ručka, monstruozna ubistva, ali samoubistva. 

Vaskrs važi za najveći hrišćanski praznik, a proslavlja se uz farbaa jaja, bogatu trpezu i najbliže članove porodice među kojima vlada mir i blagostanje. Ipak, pre tri godine u istom danu u tri različita grada u Srbiji ubijene su tri osobe. 

Krvavi Vaskrs 2020. godine 

Prvo je ubijen bivši robijaš Dragan Radonjić (40) iz Lazarevca, potom Petar Matić (57) iz okoline Malog Zvornika, a zatim Sava Petrov (28) iz Čente. Dvojica su iskasapljena nožem, a treći je tučen do smrti tupim predmetom.

Foto: Zoran Sinko

ilustracija

Radonjić i Marić iskasapljeni su nožem, dok je Petrov prebijen. Ubica Petrova pokušao je da sakrije zločin tako što je telo mladića bacio u bunar. Osumnjičeni za ova tri zločina, ubrzo su uhapšeni, a čovek za koga se sumnja da je ubio Radonjića "pao" je mesec dana kasnije.

Radonjićevo telo u lokvi krvi u kući u Lazarevcu pronašao je njegov kum koji je došao da ga poseti. Radonjić se nekoliko dana nije javljao na telefon, a pošto živi sam, kum je odlučio da ga obiđe. Tada je u prizemlju kuće zatekao jeziv prizor. Kum mu je imao veliki broj ubodnih rana po celom telu, a obdukijom je utvrđeno da je ubijen nekoliko dana ranije.

Žrtva je od ranije bila poznata policiji i bio je višestruki povratnik. Nekoliko dana pre ubistva, on je dao oglas u kom je naveo da prodaje kuću od 250 kvadrata za koju je tražio 25.000 evra.

Foto: printscreen/instagram/192_rs

 
Nožem izbo teču

U vreme dok je policija radila uviđaj u Lazarevcu, u Malom Zvorniku je uhapšen Goran M. zbog sumnje da je ubio svog teču Petra Matića u porodičnoj kući. Mladić je došao u selo da proslavi Vaskrs sa porodicom, ali se navodno, posvađao sa tečom, uzeo nož i izbo ga, a njih dvojica od ranije nisu mala nesuglasice.

Istog dana dogodio se i treći zločin te večeri, kad je Joca Marić (41) ubio svog druga Savu Petrova (28) u Čenti kod Zrenjanina. Prijatelji su se posvađali, a zatim i potukli. Deblji kraj izvukao je Sava, koga je prijatelj posle batina bacio u bunar u jednom dvorištu na putu između Zrenjanina i Beograda. Marić je u julu 2021. godine pred Višem sudu u Novom Sadu osuđen na 13 godina zatvora, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Marko R. (36) iz Novih Banovaca presudio je sebi prošle godine na prvi dan Vaskrsa. On je zagrlio ženu, potom uzeo bombu, izašao u dvorište i aktivirao je. Tragedija se dogodila oko 21 čas, a prijavila je njegova nevenčana supruga. Žena je ispričala da su se ona i Marko nešto sporečkali, ali da ništa nije ukazivalo da će uraditi tako nešto. U jednom trenuku je zagrlio i navodno rekao da je poslednji put grli. Izašao je iz kuće, a ubrzo potom odjeknula je eksplozija.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila samo nekoliko dana pre Uskrsa 2019. godine potresla je region, a na auto-putu Beograd-Zagreb poginulo je četvoro Srba, dok je peti putnik pukom srećom preživeo auto smrti. Žikica Janković, njegova supruga Aleksandra, kao i Vladica Rašić i njegov maloletni sin Nikola iz Kruševca, poginuli su kada je "škoda oktavia" u kojoj su se nalazili sletela s auto-puta i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ilsutracija
Zet silovao taštu u Barajevu

Vladan P. iz Barajeva, posle vaskršnjeg ručka 2015. godine silovao je svoju taštu. Za ovaj sramni čin on je 2018. godine osuđen na šest i po godina zatvora. Nesrećna žena je tada došla kod ćerke i zeta na praznični ručak, a posle toga htela da poseti sestru. Zet se ponudio da je traktorom preveze do susednog sela. Iznenada je skrenuo sa glavnog na zemljani put i u jednom šumarku zaustavio traktor i rekao tašti da mora da izvrši malu nuždu.

Samo je obišao traktor i sa druge strane zaskočio ženu. Izvukao je iz kabine i počeo da je bije, a zatim je i silovao. Tada joj je polomio i rebra, a posle iživljavanja odvezao je taštu kod njene

Saobraćajka na putu kod Nove Pazove

Stradala Kolarova snajka

Noć uoči Uskrsa 2019. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Pazovi poginula je Aleksandra Kolarov (49), snajka poznatog srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova i Nikola Dević (22), dok je tada dvoje teže povređeno.

Naime, oni su te te večeri vraćali sa svadbe, a Nikola je bio za volanom "pasata" kada su iz nepoznatog razloga sleteli s puta i zakucali se u drvo.

Nikola je inače radio u firmi Aleksandrinog muža i kolegijalno su išli na svadbu.

sestre i zapretio joj da nikom ne kaže šta se dogodilo.

Žena je odmah ispričala sve i slučaj prijavila policiji i tada je na lekarskom pregledu ustanovljeno da je imala stravične povrede i da je silovana. Zet je u besu gurao zvono za šurenje svinja u genitalije tašte da bi se iživljavao nad njom. Osumnjičeni je uhapšen, a nekoliko godina pre ovoga, navodno njegova majka je prijavila da je silovao, ali je ona kasnije odustala od optužbi.

 

Nesreća se, podsetimo, dogodila 25. aprila 2019. dvadesetak minuta posle ponoći u blizini odmarališta "Bošnjaci".

- Sumnja se da je vozač Vladica, inače profesionalni vozač, zaspao za volanom, a brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mestu, dok je dečak po dolasku lekara davao znake života - podseća izvor i dodaje da su poginuli od siline udarca ispali iz vozila. Naime, putnici se nisu poznavali, već su se našli preko aplikacije "Tražim prevoz".

Foto: Tanjug

 

Četvoro poginulo u udesu u Hrvatskoj uoči Uskrsa

Saobraćajna nesreća koja se dogodila samo nekoliko dana pre Uskrsa 2019. potresla je region, naime, na auto-putu Beograd-Zagreb poginulo je četvoro Srba, dok je peti putnik pukom srećom preživeo auto smrti. Žikica Janković (47), njegova supruga Aleksandra (43), kao i Vladica Rašić (42) i njegov maloletni sin Nikola (14) iz Kruševca, poginuli su kada je "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili sletela s auto- puta i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 25. aprila 2019. dvadesetak minuta posle ponoći u blizini odmarališta "Bošnjaci".

- Sumnja se da je vozač Vladica, inače profesionalni vozač, zaspao za volanom, a brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mestu, dok je dečak po dolasku lekara davao znake života - podseća izvor i dodaje da su poginuli od siline udarca ispali iz vozila. Naime, putnici se nisu poznavali, već su se našli preko aplikacije "Tražim prevoz".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

I za autore ovih redova vazi da se "uzdrze" od groznih misli i pisanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija