• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.04.2023

08:12

FILMSKA PLJAČKA U HERCEG NOVOM! Podigla sa tuđeg računa u banci 1,3 miliona evra, sumnja se da je imala saučesnike!

printscreen

Vesti

FILMSKA PLJAČKA U HERCEG NOVOM! Podigla sa tuđeg računa u banci 1,3 miliona evra, sumnja se da je imala saučesnike!

Podeli vest

Crnogorska policija traga za nepoznatom ženom koja je 12. aprila u ekspozituri Lovćen banke u Herceg Novom, pomoću lažne lične karte, podigla čak 1,3 miliona evra sa računa Budvanke M. O.!

Za spektakularnu prevaru i krađu saznalo se tek dan kasnije, kada su spisi o isplati poslati u centralu banke u Podgorici. Bankari su tad pozvali M. O. i ostali u šoku kad im je ona rekla da nije podigla pare, da je trenutno u inostranstvu i da duže od godinu dana nije dolazila u Crnu Goru!
Prema pisanju crnogorskih medija, nepoznata prevarantkinja je 11. aprila kontaktirala sa filijalom Lovćen banke u Herceg Novom, predstavila se kao M. O. i najavila da hoće da podigne svu ušteđevinu sa računa.

Foto: printscreen

Pare odnela u rancu


- Zbog velikog iznosa koji je želela da podigne iz ekspoziture su joj zakazali sastanak sledećeg dana - objasnio je izvor iz policije za tamošnje medije.

Narednog dana, 12. aprila, lepa i doterana žena se pojavila u zakazanom terminu u filijali i zaposlenom u Lovćen banci pokazala ličnu kartu, koja je glasila na ime vlasnice računa M. O.

- Prevarantkinja je ponela ranac u koji je spakovala 1,3 miliona evra u kešu. Potpisala je priznanicu i sa novcem hladnokrvno išetala iz banke - kazao je sagovornik iz crnogorske policije.

Da se radi o prevari, banka je utvrdila tek dan kasnije, kada je o podizanju velike sume novca obaveštena centrala banke u Podgorici.
- Prateći proceduru, iz centrale banke su kontaktirali sa M. O., koja je bila iznenađena kada je čula da je neko podigao njen novac sa računa. M. O. je kazala da je u inostranstvu i da više od godinu dana nije bila u Crnoj Gori. O svemu je odmah obaveštena policija, koja je preuzela video-snimke iz ekspoziture Lovćen banke u Herceg Novom i raspisala poternicu za prevarantkinjom. Po nalogu tužioca, u toku je identifikacija osumnjičene - kazao je izvor iz policije.

Ukradeni novac je osiguran

Inače, fotografija prevarantkinje, koja je iz policije prosleđena medijima, nije najboljeg kvaliteta i upitno je da li se na osnovu te slike može identifikovati osumnjičena. U crnogorskoj policiji ističu da su cela prevara i krađa dobro osmišljene i isplanirane i da je najverovatnije neko iz banke tipovao M. O.
- Osim žene koja je odnela pare iz banke, u pljački je sigurno učestvovalo još nekoliko osoba, koji su joj dostavili informacije o M. O. i njenom računu i obezbedili falsifikovana dokumenta potrebna da se sprovede pljačka - kazali su u crnogorskoj policiji.

Iz banke je saopšteno da M. O. neće pretrpeti štetu i da će joj pare biti nadoknađene.
- Radi se o izolovanom slučaju. Ukradeni novac je pokriven polisom osiguranja i to neće uticati na redovno funkcionisanje banke - saopštili su iz Lovćen banke.

Mirnesa ukrala milion, pa se predala


Sličan slučaj, koji je izazvao veliku pažnju javnosti, desio se u oktobru prošle godine, kada je Mirnesa S. (42), zvana Miki, poreklom iz BiH, ukrala milion evra u kešu iz firme za pratnju novca u Štutgartu, u Nemačkoj, gde je radila kao sekretarica. Posle pljačke je brzo napustila Nemačku, a policija je započela istragu i ponudila novčanu nagradu za pomoć koja bi dovela do hapšenja odbegle Bosanke.

Foto: Printskrin/Instagram

Miners ukrala pare, pa se predala policiji

Međutim, ona se sama predala nemačkoj policiji krajem januara ove godine. Kako se ispostavilo, krila se u međuvremenu u Bosni i Crnoj Gori, a predala se jer je strahovala da će je neke mafijaške bande ubiti zbog novca. Još nije poznato gde je sakrila ukradene pare.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đurđev raskrinkao Đilasovu perjanicu: Stranom plaćeniku Mariniki Tepić priviđaju se plaćene ubice države!
Politika

Đurđev raskrinkao Đilasovu perjanicu: Stranom plaćeniku Mariniki Tepić priviđaju se plaćene ubice države!

Nakon što su svi njeni napadi na ličnoj i porodičnoj osnovi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića propali, Marinika Tepić već godinama unazad pokušava da naruši ugled aktuelnog premijera Srbije Miloša Vučevića izmišljajući njegove navodne veze sa novosadskim kriminalcima. Ti napadi su delom na ličnoj osnovi, jer Vučević voljom građana vrši funkciju koju je ona htela za sebe uz pomoć stranih ambasada, a delom su nastavak kampanje kriminalizacije rukovodstva Srbije sa ciljem destabilizacije države i unošenja nemira među građanima, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

18.06.2024

13:42

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija