• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

20.04.2023

20:05

MANJA KAZNA ZA SILOVANJE DETETA! Starcu pedofilu umesto doživotne dvadeset godina robije

Vesti

MANJA KAZNA ZA SILOVANJE DETETA! Starcu pedofilu umesto doživotne dvadeset godina robije

Podeli vest

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je doživotnu presudu Miloju Jankoviću (85) u kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, a starac pedofil je suđen jer je silovao osmogodišnjeg dečaka u maju 2020. godine na Šodrošu, na obali Dunava kod Novog Sada.

- Apelacioni sud je nakon održane sednice veća doneo presudu kojom se žalba delimično usvaja, samo u delu odluke o kazni, te je preinačio presudu Višeg suda u Novom Sadu i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru - saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Prvostepenom presudom Višeg suda, dosuđena je i naknada nematerijalne štete za pretrpljen strah i nanete duševne bolove u iznosu od 500.000 dinara, o ova odluka nije promenjena.

Inače, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a u obrazloženju prvobitne presude sudija Višeg suda Vidoje Mitrić je rekao da je tužilaštvo na jasan i precizan način, neoborivim dokazima dokazalo krivično delo, a postoje i DNK tragovi.

- M. J. je kriv što je 7. maja. 2020. godine u Novom Sadu, na potezu Šodroš, u cilju zadovoljenja polnog nagona silom i pretnjom prinudio dete rođeno 2012. godine da ga oralno zadovolji. Dečaku je pretio da će ga baciti u Dunav – kazao je sudija Mitrić.

Starac pedofil se u pritvoru nalazi od hapšenja pre tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sugrundarium

pre 1 godinu

Hvala pičkoustom i njegovoj reformi pravosuđa...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija