• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

27.04.2023

07:15

UHAPŠENA SRPSKA NADRILEKARKA U AUSTRIJI! Sa Bosankom vodila ilegalnu kliniku BOTOKSIRALA I "PUMPALA" USNE ŽENAMA U BEČU

Vesti

UHAPŠENA SRPSKA NADRILEKARKA U AUSTRIJI! Sa Bosankom vodila ilegalnu kliniku BOTOKSIRALA I "PUMPALA" USNE ŽENAMA U BEČU

Podeli vest

Srpkinja i jedna Bosanka uhapšene su u Austriji jer su u stanu u Beču obavljale ilegalne estetske zahvate i tretmane botoksiranja lica!

Nijedna od njih nije upisana u registar doktora u Austriji, a ispostavilo se da je Bosanka završila stomatološki fakultet u BiH, dok Srpkinja nema baš nikakvo medicinsko obrazovanje.

U stanu u kom su obavljale estetske operacije nađen je ogroman broj špriceva i raznih kozmetičkih sredstava, kao i 10.000 evra u kešu.

Foto: R.B.

 

Prijavio ih komšija

Austrijski portal "Hojte" piše da je ilegalna ordinacija otkrivena nakon što je komšija iz zgrade pozvao policiju i prijavio da iz jednog stana izlazi veliki broj devojaka koje izgledaju kao da su bile na estetskom zahvatu.

"Stanar zgrade je kazao policajcima da u jedan stan svakodnevno dolazi veliki broj devojaka i žena, koje po izlasku iz stana izgledaju potpuno drugačije. Neke od njih imale su znatno veće usne, a neke potpuno drugačiji izgled lica", objavio je ovaj portal.

Policija je isprva slala patrole na navedenu adresu, ali kad god bi policajci pozvonili na vrata stana, niko im nije otvarao. Takva situacija se ponovila nekoliko puta, sve dok se policajci nisu pojavili na vratima sa sudskim nalogom za pretres stana.

Oprema i pare iz ordinacije zaplenjeni

Medicinski preparati koji su pronađeni u ilegalnoj ordinaciji, kao i novac, oduzeti su do okončanja sudskog postupka.
Povodom hapšenja nadrilekarki oglasio se i austrijski ministar finansija Magnus Bruer.
- Dobra saradnja između institucija dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavićemo da preduzimamo mere protiv takvih kriminalnih aktivnosti kako bismo zaštitili zdravlje i bezbednost potrošača - rekao je ministar.

Tamo su zatečene tri žene, koje su obavljale ceo posao u vezi sa ilegalnim estetskim intervencijama.

"Bile su šokirane kad su videle policajce. Pretresom stana pronađen je ogroman broj špriceva, raznih kozmetičkih i hemijskih sredstava, higijenskih rukavica, ali i 10.000 evra u gotovini. Žene su uhapšene zbog krivičnih dela komercijalna prevara, nadrilekarstvo i kršenje Zakona o strancima", piše "Hojte".

Dočekivala i asistirala

Daljom istragom utvrđeno je da je Srpkinja bila glavna u ilegalnoj ordinaciji.
"Ona je zakazivala tretmane, pronalazila mušterije i komunicirala sa njima. Nakon što bi neka žena došla na tretman, osumnjičena bi je pripremila, a zatim bi svojoj drugarici Bosanki, koja je stomatolog po zanimanju, asistirala prilikom estetskog zahvata", navodi portal "Hojte".
Proverom je ustanovljeno da se osumnjičene ne nalaze u bazi austrijskih lekara i da su bez ikakve dozvole zakazivale, obavljale estetske operacije i tretmane lica i uzimale veliki novac za te zahvate.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Heute

pre 1 godinu

Zahvaljujući našem predsedniku, mi danas izvozimo više kriminalaca nego ikad u istoriju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15