• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

28.04.2023

17:44

RODITELJI "DEVOJČICE IZ KADE" U POTPUNOSTI GUBE RODITELJSKA PRAVA! Otac iz pakla, Uroš Pašajlić više neće moći da NAUDI MALOJ LANI

Printscreen, Foto: Zoran Sinko

Vesti

RODITELJI "DEVOJČICE IZ KADE" U POTPUNOSTI GUBE RODITELJSKA PRAVA! Otac iz pakla, Uroš Pašajlić više neće moći da NAUDI MALOJ LANI

Podeli vest

Gradski centar za socijalni rad Beograd treba da u roku od 30 dana od prijema ovih naloga dostavi Ministarstvu izveštaj o realizaciji naloženih mera

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je odmah po saznanju sprovelo nadzor nad radom Gradskog centra za socijalni rad Beograd i postupajućih odeljenja, povodom slučaja teško zanemarene maloletne devojčice od strane svojih roditelja.

Ministarstvo je nakon sprovedenog nadzora, naložilo rukovodiocu Gradskog centra za socijalni rad Beograd da preduzme mere iz svoje nadležnosti i pokrene disciplinski postupak i utvrdi odgovornost zaposlenih u odeljenjima koja su postupala u ovom slučaju.

Potpuno lišavanje roditeljskih prava 

Gradskom centru za socijalni rad Beograd naloženo je da obezbedi odeljenje za dalju zaštitu maloletne devojčice i odmah započne i efikasno sprovede celovitu stručnu procenu roditeljskih kapaciteta i kompetencija oca deteta za vršenje roditeljskog prava i da u skladu sa rezultatima stručne procene i zakonskim ovlašćenjima odmah podnese tužbu za njegovo potpuno lišavanje roditeljskog prava - navodi se u saopštenju Ministarstva za brigo porodici i demografiju.

Foto: printscreen

Uhapšen! Uroš Pašajlić

Takođe, naloženo je da se obezbedi sprovođenje celovite stručne procene roditeljskih kapaciteta i kompetencija majke deteta, koja je važećom sudskom odlukom delimično lišena roditeljskog prava, sa pravom da održava lične odnose sa detetom, i da u skladu sa ishodima procene donese zaključak o celishodnosti pokretanja sudskog postupka za njeno potpuno lišavanje roditeljskog prava.

Gradski centar za socijalni rad Beograd treba da u roku od 30 dana od prijema ovih naloga dostavi Ministarstvu izveštaj o realizaciji naloženih mera.

Tim lekara brine o maloj Lani

Mala Lana (8), koju je otac Uroš Pašajlić pet godina držao zarobljenu u stanu u naselju Mirijevo, i dalje se nalazi na dečjoj klinici Tiršova. Kako su rekli pre par dana u ovoj ustanovi, o njoj brine veliki tim lekara.

- Devojčica je stabilno i sve je bolje. Lekari su optimistični i daju sve od sebe da se potpuno oporavi i nadaju se da će biti tako - kažu u Tiršovoj za naš portal.

Podsetimo, nesrećna devojčica zatečena je jedva živa i neuhranjena, u kadi u zaključanom kupatilu, a oko nje su bili buđavi ostaci hrane i razbacane stare stvari.

Foto: printscreen

 
Policajka opisala scenu užasa

Policajka ju je pronašla nakon prijave Pašajlićeve partnerke, koja je takođe trpela nasilje, ali uspela da pobegne iz stana. Policajka je nakon toga opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

Prema nezvaničnim saznanjima, ona je rekla: "Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
savesti kukavice

pre 1 godinu

Tu su SNS paraziti iz centra za socijalni rad da omoguće nekom drugom Urošu da se iživljava nad ženom i decom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija