• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

02.05.2023

15:23

SIN UBIJENOG GENERALA OSLOBOĐEN OPTUŽBE DA JE POKRAO SAŠU POPOVIĆA! Teretio se da je odneo sef za zlatnim nakitom, devizne kartice, satove...

Informer DN

Vesti

SIN UBIJENOG GENERALA OSLOBOĐEN OPTUŽBE DA JE POKRAO SAŠU POPOVIĆA! Teretio se da je odneo sef za zlatnim nakitom, devizne kartice, satove...

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Vojislavu Stojičiću (43), sinu ubijenog generala Radovana Stojičića Badže, i oslobodio ga optužbe da je pokrao Sašu Popovića i njegovu suprugu Suzanu.

Presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 27. septembra 2022. godine Vojislav Stojičić je zbog krivičnog dela teška krađa bio osuđen na tri godine i devet meseci zatvora, uz obavezu da Saši Popoviću i njegovoj supruzi na ime imovinsko-pravnog zahteva isplati 12.613.800 dinara.

Stojičić je bio optužen da je 8. marta 2018. godine, ušao u Popovićevu kuču, u trenutku kada unutra nije bilo nikoga, a zatim se popeo na sprat gde je izvršio premetačinu u spavaćoj sobi, pa iz ormana oduzeo metalni sef u kome se nalazio zlatni nakit, više papira i devizne kartice.

Nakon toga je izvršio premetačinu u Popovićevom garderoberu, gde je iz ormarića oduzeo osam ručnih muških satova, da bi se nakon toga sa oduzetim stvarima pobegao u nepoznatom pravcu, pri čemu je Popoviće oštetio za 12.613.800,oo dinara.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Vojislav Stojičić oslobođen zbog nedostatka dokaza

Apelacioni sud je našao da iz izvedenih dokaza nesporno proizlazi da je ovo krivično delo izvršeno u vreme, na mestu i na način bliže opisanom u samoj optužnici, ali da tokom postupka nisu izvedeni dokazni na osnovu kojih bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi da je izvršilac ovog krivičnog dela upravo ovde okrivljeni.

Foto: ATA Images

Nema dokaza da je Stojičić opelješio Sašu Popovića

Prilikom donošenja ove odluke, Apelacioni sud je imao u vidu odbranu okrivljenog u kojoj je tokom celog postupka negirao izvršenje ovog krivičnog dela, ukazujući da se kritičnom prilikom nalazio na rođendanu kod prijatelja, a što je potvrdilo u svojim iskazima i šest svedoka.

Apelacioni sud je nakon održanog pretresa i analize stanja u spisima predmeta, a posebno analize prisustva biološkog traga okrivljenog na ključu ormarića na kojem je oštećeni držao nestale časovnike doneo presudu kojom se okrivljeni oslobađa od optužbe da je izvršio krivično delo teška krađa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija