• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Infomer

03.05.2023

10:51 >> 11:53

ČUO SAM 20 HITACA! Nismo znali šta se dešava, izleteli smo iz učionica! JEZIVA ISPOVEST UČENIKA KOJI JE PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI NA VRAČARU!

printscreen

Vesti

ČUO SAM 20 HITACA! Nismo znali šta se dešava, izleteli smo iz učionica! JEZIVA ISPOVEST UČENIKA KOJI JE PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI NA VRAČARU!

Podeli vest

Ekipa Informera razgovarala je sa dečakom (10) koji je bio u OŠ "Vladislav Ribnikar" u trenutku kada je Kosta K. počeo da puca po svojim drugovima i nastavnicima

On kaže da je sve bilo veoma strašno:

- Čuo sam 20 hitaca sa glavnog ulaza škole i ništa mi nije bilo jasno. Učiteljica je rekla da ostanemo svi tu, a onda je došao nastavnik istorije i rekao da je bila pucnjava u školi. Izleteli smo iz učionica, bila je opšta panika. Nismo znali šta se dešava. Došla je brzo policija, mislim da je bilo 10, 15 patrola - rekao je dečak (10) koji je i dalje u stanju šoka. 

Foto: printscreen

Ubica Kosta K.

Majka dečaka koji je preživeo masakr kaže da su sva deca u školi van sebe, baš kao i njeno dete koje ide u četvrti razred ove osnovne škole:

- Moje dete je u potpunom stanju šoka. Iznenađen je i uplašen jer u odeljenju njegovog dobrog druga ima ranjenih. Ono što u ovom trenutku znamo da će nam naknadno biti javljeno kada će krenuti u školu. Sve im je ostalo u školi: jakne, torbe, knjige. Nemamo informacije šta će biti dalje - kaže za Informer majka dečaka, J.P.

Ona nam prenosi da se svi roditelji plaše da li će ubica Kosta K. završiti u zatvoru:

- Roditelji znaju da, ukoliko dete ima manje od 14 godina, ne može da bude krivično gonjeno i zato čekamo da vidimo da li ima 14 godina. Moj sin odbija da ide u školu, plaši se. Kaže da je mislio da se to samo dešava na filmovima, pita se se zašto se to dešava - prenosi nam zabrinuta majka. 

Roditelji se preispituju zbog čega je došlo do ovakvog masakra koji nikada nije viđen u Srbiji. 

- Mi se sada svi pitamo zašto se ovo desilo. Da li je to zbog popularnih jutjubera, gejmera, agresije koju oni izazivaju. Učinićemo sve što je u našoj moći da sprečimo da se ovako nešto ponovi. Razgovaraćemo sa decom, pokušaćemo da saznamo da li ih nešto muči da do ovakvih situacija ne bi došlo više nikada - kaže naša sagovornica.

Ovo je trenutak hapšenja maloletnog ubice:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!
Društvo

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!

Ana Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.a Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.

09.05.2024

10:00

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!
Fudbal

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!

Španski fudbaler Hose Luis Mato Hoselu (34) bio je protagonista istorijskog povratka protiv Bajerna, koji je njegovom Real Madridu obezbedio prolaz u finale Lige šampiona (2:2, 2:1)! Momak sa nestvarnom fudbalskom pričom, po kojoj bi i film mogao da bude snimljen, iskoristio je neverovatan golgeterski instinkt koji će bez sumnje ostati u sećanju navijača "kraljevskog kluba" i naterao fudbalski svet da sa poštovanjem priča o njemu.

09.05.2024

09:46

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE naneo istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE naneo istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija