• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2023

13:39

KOSTA K. (13) SA OCEM TRENIRAO "AIRSOFT"! Oružarka otkrila gde je ubica uvežbao gađanje

Informer

Vesti

KOSTA K. (13) SA OCEM TRENIRAO "AIRSOFT"! Oružarka otkrila gde je ubica uvežbao gađanje

Podeli vest

Kosta K. (13), koji je ubio devet đaka Osnovne škole Vladislav Ribnikar i ranio šestoro dece, kao i nastavnicu istorije, nije mogao za par odlazaka u streljanu da stekne preciznost u gađanju, rekla je za oružarka Ana Simonović.

Prema njenim rečima Kosta jeste bio uvežban u gađanju ali on preciznost nije stekao u streljani.

- On je aktivno trenirao "Airsoft", koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio za ovaj zločin. Kostu je na treninge "Airsofta" vodio otac i zajedno su pucali. To je inače "antistres igra današnjice" i nema limit koliko bi neko trebalo da ima godina da bi mogao da trenira - navela je Simonović.
Jelena Lakićević načelnica Odeljenja za oružje u MUP-u pojasnila je da osobe koje žele da budu vlasnici oružja moraju da ispune devet uslova, od kojih je najbitniji zdravstvena sposobnost, u sklopu koje su pregledi oftamologa, psihijatra i opšti doktor.
- Policija imam dosta dopisa od doktora, koji primete da osoba koja već ima izdatu dozvolu za oružje ima neke promene u ponašanju. Čim stigne to obaveštenje u Policijsku upravu od tih osoba se automatski oduzima oružje- rekla je Lakićević.

Ona je istakla da je naš zakona o oružju jedan od najrigoriznijih u Evropi.

Oružje kako je dodala mora da bude zaključano, po propisima i ne sme da bude napunjen okvir u pištolju, te ukoliko je reč o sefu ne sme da se učini dostupnim šifru sefa niti ključ.


Ukoliko Vlada Srbije donese mere koje su predložene pripadnici MUP-a će u narednom periodu izvršiti kontrolu radi utvrđivanja da li vlasnici oružja drže svoje naoružanje u skladu sa propisima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija