• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.D.

05.05.2023

15:46

OTAC DEČAKA MASOVNOG UBICE NEGIRAO KRIVICU! Kosta nije krivično odgovoran, tužilaštvo zahteva pritvor!

Printscreen

Vesti

OTAC DEČAKA MASOVNOG UBICE NEGIRAO KRIVICU! Kosta nije krivično odgovoran, tužilaštvo zahteva pritvor!

Podeli vest

Vladimir K., otac Koste K. (13), koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osam đaka, čuvara i ranio šestoro dece i nastavnicu istorije, prilikom saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu i on je negirao krivicu.

Kako smo saznali od izvora iz istrage Vladimir, koji je inače jedan od najboljih radiologa u Srbiji, bio je vidno potresen i jedva je pričao. On je doveden u zgradu Palate pravde oko 10 sati, ali je njegovo saslušanje kasnilo gotovo sat vremena jer je njegov branilac Irina Borojević kasnila.

- Osumnjičeni, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je njegov sin Kosta iz porodičnog sefa uzeo pištolje i njima poubijao đake u školi, posle poverljivog razgovra sa advokatom je saslušan. On je negirao krivično delo i detaljno je izneo svoju odbranu - kaže Informerov sagovornik.

Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina Kostu K. da rukuje oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Postupio suprotno od Zakona o oružju i municiji

Takođe, Vladimir je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakona o oružju i municiji jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih osoba, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Foto: Informer

 

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin Kosta uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow i pištolja marke Ruger MK, za koje osumnjičeni Vladimir poseduje dozvole, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dete je oružje i municiju ponelo sa sobom u Osnovnu školu "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, koju inače pohađa, gde je ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbeđanja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu škole.

Kosta nije krivično odgovoran

Tužilaštvo će predložiti  sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi  ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Podsećamo, da Kosta nije krivično odgovoran jer prema važećim propisima nema navršenih 14 godina i on je smešten u psihijatrijsku ustanovu za decu i omladinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Sve ove sa fotografije privesti na razgovor i saslušanje. Zabraniti ovakav vid aktivnosti zakonski pod hitno. Svi ti koji se pale na oružje, uniforme, simulacije ubijanja su- PSIHOPATE.

Nada

pre 1 godinu

Ukoliko drzava snazno ne reaguje imacemo na ulicama stotine psihopata koji su navodno bili izdvojeni iz drustva, maltretirani i...............! Dve trecine vlasnika koji poseduju oruzje - pitam se sta ce im ? Od koga se brane ? Za ovo dvoje dozivotna da nevide vise ni sunca ni meseca !

vaga

pre 1 godinu

Smrt komunizmu.Zivela demokratska sloboda,ubijaj rusi pali slobodno,nema kazne.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija