• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

09.05.2023

10:11

MONSTRUMI VEŽBALI UBIJANJE U ISTOJ STRELJANI?! Istražuje se da li su se Kosta i Uroš poznavali!

Informer

Vesti

MONSTRUMI VEŽBALI UBIJANJE U ISTOJ STRELJANI?! Istražuje se da li su se Kosta i Uroš poznavali!

Podeli vest

Kosta K. (13) i Uroš Blažić (20), koji su u sredu i u četvrtak u masovnim ubistvima u školi na Vračaru i u okolini Mladenovca ubili ukupno 17 mladih i ranili još 20, vežbali su pucanje u istoj streljani "Partizan" u Beogradu! Istražitelji ne isključuju mogućnost da su se dva monstruma u nekom trenutku čak i sreli u toj streljani, a možda i upoznali!

Kako samo saznali od izvora iz istrage, inspektori su do ovog šokantnog otkrića došli dok su radili na ubistvima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca.

- Jedan od pravaca istrage u oba masakra bio je gde su Kosta i Uroš uvežbavali pucanje, pošto obojica dobro barataju oružjem. Tako je najpre utvrđeno da je malog Kostu otac Vladimir K. odvodio u streljanu "Partizan", a ubrzo zatim je otkriveno da je i Blažić na istom mestu u više navrata vežbao pucanje. To je zaista čudna podudarnost, i zato se ne isključuje mogućnost da su se Uroš i Kosta sreli u straljani, a možda čak i upoznali - kazao je naš izvor.

 

Foto: J. Vasiljević

Privođenje Uroša Blažića 

Na drugoj strani, vlasnik privatne streljane "Partizan", u kojoj je počasni član bio Kostin otac Vladimir, negirao je prilikom saslušanja da je dečak ikada pucao u njegovom objektu. Iako su mu predočeni dokazi u vidu slika i snimaka da su i Vladimir i Kosta vežbali pucanje kod njega, vlasnik se uporno držao svoj priče, tvrdeći da ih nikada nije video. Kad su mu zatraženi snimci sigurnosnih kamera iz streljane, vlasnik je rekao da kamere duže vreme nisu radile. Protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivičlna prijava.

 

Obojica se dive Hitleru i nacizmu

Još jedna bizarna stvar vezuje dvojicu monstruma, a to je poštovanje prema Adolfu Hitleru i nacizmu. Naime, Uroš Blažić je u trenutku hapšenja u selu Vinjište kod Kragujevca nosio majicu sa brojem 88, koji koriste neonacisti i simbol je za fašistički pozdrav "hajl Hitler" (slovo H je osmo po redu u abecedi).

Istraga je onda pokazala da je i Kosta opsednut nacizmom! Dečak je, kako smo juče ekskluzivno objavili, lekarima na psihijatrijskoj klinici u kojoj je smešten posle hapšenja detaljno pričao o nacističkoj ideologiji, o Hitleru i 'genijalnim metodama i planovima' nacističkog šefa propagande Jozefa Gebelsa!?!

- Ja sam novi firer, ujediniću svet... - rekao je Kosta šokiranim doktorima, kojima je čak pomenuo i da su ga Jevreji strašno uvredili, ali nije precizirao kad i gde se to dogodilo! U njegovoj sobi pronađena je nacistička literatura, ali Kostini roditelji su tvrdili da o tome ne znaju ništa!?


Podsetimo, Kosta je u sredu uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta je u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14).

Negirao

Iako su mu predočeni dokazi u vidu slika i snimaka da su Vladimir i Kosta pucali kod njega, vlasnik streljane je to negirao
Izvor iz istrage

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.
Posle masakra je izašao iz učionice i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu.

Krio se kod dede

Samo dan kasnije, u četvrtak uveče, Blažić je započeo pokolj u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15). Još šestoro mladih je teško povređeno.

Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19). Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je u četvrtak ujutro uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu. Prilikom pretresa ovog imanja i Uroševe vikendice u mestu Šepšin pronađena je velika količina nelegalnog oružja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 11 meseci

Bravo za istražitelje. Nadam se da će se uskoro složiti sve kockice zločina. Nastavite, čuvajte nam decu.

Djuro

pre 11 meseci

"Стручњак " који је писао овај текст је квази новинар,иначе број 88 нема везе са нанизмом већ 18 прво слово и осмо слово абецеде алудирају на иницијале Адолф Хитлер.Све остало је релативизација и бесмислица, што није ухапшен власник стрељане и иста затворена због безбедносних пропуста???!И јел се осећате одговорним због језика мржње и поларизације људи у Србији?

Zoran

pre 11 meseci

Kakve splačina vi prosipate, Gebels koga pominjete bi vam pozavideo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija