• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

09.05.2023

12:16

PROGOVORILA DIREKTORKA ŠKOLE "VLADISLAV RIBNIKAR"! Evo šta je rekla o zločinu koji je počinio Kosta K.

printscreen

Vesti

PROGOVORILA DIREKTORKA ŠKOLE "VLADISLAV RIBNIKAR"! Evo šta je rekla o zločinu koji je počinio Kosta K.

Podeli vest

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj se dogodio stravičan masakr, kada je učenik sedmog razreda Kosta K. (13) ubio osmoro učenika i čuvara, prvi put se oglasila i napomenula da se nalazi u situaciji u kojoj niko do sada nije bio.

- Ja znam da je obaveza svakoga ko se nalazi na čelu neke javne institucije da komunicira sa medijima i pogotovo sada da se obrati, ali mi se nalazimo u situaciju u kojoj niko do sada nije bio - rekla je Kneževiževa.

Ona je za objasnila da se, kao i do sada, vodila moralom i da je želela da se svi procesi u ovoj posebnoj situaciji završe dostojanstveno. Želela je, kaže, da pre svega isprati svu nastradalu dečicu na večni počinak, kao i čuvara te škole, i da proprati stanje ostalih učenika i nastavnice koji su ranjeni u ovom masakru. 

- Nakon ovakvih događaja, nisam imala vremena da se bavim neistinama koje su se pojavile u medijima - ističe Snežena i dodaje da se najviše bavila procesom u kojem svi u školi pokušavaju, da u što boljem pogledu za decu, dođu do rešenja.

Snežana Knežević još jednom je molila za strpljenje i kazala da će na sva pitanja blagovremeno dati odgovor.

Posle masakra sam pozvao policiju

Podsetimo, Kosta je u sredu uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta je u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14).

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.
Posle masakra je izašao iz učionice i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MONSTRUM SA VRAČARA SE NE KAJE, STALNO PITA KAD ĆE NA SLOBODU! Dečak ubica ubeđen da "uskoro izlazi" i postavlja zastrašujuća pitanja
Hronika

MONSTRUM SA VRAČARA SE NE KAJE, STALNO PITA KAD ĆE NA SLOBODU! Dečak ubica ubeđen da "uskoro izlazi" i postavlja zastrašujuća pitanja

Dečak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar", ni danas, šest dana posle monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje. On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Dr Subotića, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: "Kada izlazim odavde?" i "Kakve su reakcije na ono što sam uradio?".

09.05.2023

10:35 >> 10:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00