• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

09.05.2023

13:56

PRETUKAO POZNANIKA ŠIPKOM PA GA RASKOMADAO SEKIROM! Srbin osuđen na 30 godina zatvora

printscreen

Vesti

PRETUKAO POZNANIKA ŠIPKOM PA GA RASKOMADAO SEKIROM! Srbin osuđen na 30 godina zatvora

Podeli vest

Srpski državljanin Kristijan Gondi (46) iz Sente, osuđen je pred Višim sudom u Podgorici na 30 godina zatvora, jer je u februaru 2005. godine, zajedno sa prijateljem Radetom Stošićem, šipkom pretukao Nemca Klasusa Dojčlendera, a zatim sekirom raskomadao njegovo telo i delove bacio u more.

Sudsko veće kojim je predsedavao sudija Veljko Radovanović osudilo je Gondija jer je iz koristoljublja, ubio Dojčlendera.

- Okrivljeni Stošić i Gondi ubili su Dojčlendera 7. februara 2005, u naselju Drobnići – Reževići nadomak Budve. Gondi je to uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja imovine pokojnog Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići - navodi se u optužnici.

Dodaje se kako je Gondi, po prethodnom dogovoru sa Stošićem, ušao u stan Dojčlendera, nakon čega ga je pretukao do smrti šipkom.

Stošić je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio Dojčlendera, nakon čega je sekirom otkinuo glavu od trupa. Zatim su delove tela spakovali u najlonski džak, a nakon toga se kolima odvezli do Kraljičine plaže, u naselju Sveti Stefan, i u čamac ubacili delo tela izmasakriranog muškarca. Nakon toga su isplovili i sve to bacili u more - piše u optužnici.

Navodi se kako je nakon zločina, u septembru 2005. godine, okrivljeni Stošić prodao stan za 45.000 eura, nakon čega je izmirio kredit Gondija u iznosu od 10.000 eura, od čega je mu je na ruke dao sedam hiljada eura.

Sud je osuđujuću presudu donio na osnovu jasne i temeljite odbrane okrivljenog Stošića iz istražnog postupka, koja je potvrđena nalazima veštaka, navodi se u presudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija