• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Telegraf.rs

09.05.2023

21:16

UKINUT KUĆNI PRITVOR optuženima za učestvovanje u pucnjavi na advokata u Resavskoj RANJEN JEDAN MUŠKARAC

Vesti

UKINUT KUĆNI PRITVOR optuženima za učestvovanje u pucnjavi na advokata u Resavskoj RANJEN JEDAN MUŠKARAC

Podeli vest

Viši sud u Beogradu danas je ukinuo kućni pritvor Nikoli Ivoviću i Nikoli Tutušu, optuženima da su učestvovali u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića u kojoj je ranjen njegov prijatelj S. Š., 21.januara 2021. godine u Resavskoj ulici.

Optuženi su bili u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom (nanogicom), a danas im je ta mera zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta. Takođe, oni su dužni da se svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu javljaju u nadležnu policijsku stanicu, prenosi Tanjug.

Na suđenju su prethodno ispitana dva veštaka balistike, koji su istakli da se čaure sa lica mesta pucnjave ne poklapaju sa mecima iz pištolja koji je pronađen kod Ivovića.

Foto: Informer

Pucano u pravcu advokata i njegovog prijatelja

Treći veštak je kazao da je na automobilu kojim su, kako tvrdi tužilaštvo, optuženi došli i otišli sa mesta pucnjave, pronađen samo otisak prsta Tutuša na vratima automobila.

Četvrti danas ispitan veštak, koji je veštačio telefone oduzete od optuženih, utvrdio je da je od 3. januara do 17. februara 2021. godine između Tutuša i Ivovića zabeleženo ukupno 45 međusobnih poziva.

Od poslednjih 11 poziva koji su veštačeni, samo pri četiri poziva je uspostavljena veza, odnosno sedam nije ostvareno između Tutuša i Ivovića.

Poslednji poziv između dvoje optuženih je zabeležen 17. januara, dok se pucnjava dogodila četiri dana nakon toga.

Sledeće suđenje zakazano je za 29. jun za kada je pozvan da svedoči predstavnik Biološkog fakulteta.

Sud je 11. novembra prošle godine Ivoviću i Tutošu ukinuo pritvor i odredio im meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu).

Optuženi Ivović se tereti za krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i izazivanje opšte opasnosti.

Tutušu se na teret stavljaju krivična dela teška telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Ivović je tokom izlaganja odbrane negirao da je pokušao da ubije advokata, navodeći da je sa njim u odličnim odnosima, kao i da ne poznaje njegovog telohranitelja Šapurića.

Sumnja se da je Ivović 21. januara 2021. godine u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu advokata i njegovog prijatelja.

Tom prilikom Šapurić je ranjen, a Ivović je pobegao sa lica mesta automobilom u kojem ga je čekao Tutuš.

Prilikom pretresa prostorija koje je Ivović koristio je pronađen pištolj.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija