• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.05.2023

15:55

DŽONI I "VRAČARCI" NA OPTUŽNICI! Terete se za tri likvidacije i pet pokušaja ubistva, ALI TO NIJE SVE

printscreen

Vesti

DŽONI I "VRAČARCI" NA OPTUŽNICI! Terete se za tri likvidacije i pet pokušaja ubistva, ALI TO NIJE SVE

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo je optužnicu protiv 38 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci".

Ova kriminalna grupa, optužnicom se tereti da je izvršila tri ubistva i pet pokušaja ubistva, kao i krivična delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i pranje novca.

Foto: Informer

Vođa klana u bekstvu: Nikola Vušović Džoni

Na optužnici su se našli Nikola Vušović, poznatiji kao "Džoni sa Vračara", Uroš Piperski, Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar Ilić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Nikola Mileković, Nikola Filipović, Petar Jevtić, Radivoje Jovanović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Strahinja Savić, Filip Grujić, Ivan Biletić, Vojin Stupar, Miloš Andrijević, Aleksandar Ostojić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević.

Kao organizator ove grupe označen je Nikola Vušović, koji je u bekstvu, kao i Uroš Piperski koji je uhapšen u Beogradu, u novembru prošle godine u akciji BIA. 

Foto: printscreen

Hapšenje Vračaraca

" Vračarci" se terete za ubistvo Aleksandra Halabrina koga su likvidirali 20.marta 2020. godine u stanu u Beogradu, jer je on navodno planirao da ubije Uroša Piperskog i Daria Đorđevića. Ova grupa je likvidirala i Dragana Ristića, zvanog Čađo, vlasnika restorana" Hram" koji je, 10.septembra 2020.godine, izrešetan u sačekuši ispred svoje kuće u Kaluđerici. Džoni i " Vračarci", mesec dana kasnije, 17. oktobra 2020. godine, u TC Ušće izrešetali su i Aleksandar Šarca koji je preminuo u bolnici.

Pet puta promašili žrtvu

Pored ovih zločina ova grupa je pokušala da likvidira i Lazara Vukićevića, koga je kasnije surovo ubio klan Velje Nevolje, kao i Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.

Od 38 okrivljenih 20 se nalazi u pritvoru, dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, a pet je uhapšeno u Crnoj Gori,Holandiji, Portugaliji i Holandiji, dok je 11 u bekstvu. 

Inače optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija