• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

10.05.2023

15:52

POKUŠAJ UBISTVA, NOŽEM U GLAVU UBO MUŠKARCA! Tužilaštvo traži devet godina robije!

Vesti

POKUŠAJ UBISTVA, NOŽEM U GLAVU UBO MUŠKARCA! Tužilaštvo traži devet godina robije!

Podeli vest

Više tužilaštvo u Nišu zatražilo je na današenjem suđenju da se Nikola Nakić (36) osudi na najmanje devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Željka Rajkovića (36), bivšeg vanbračnog supruga svoje nekadašnje nevačane žene M. M. (39).

Tužilac Lidija Simović u završnoj reči u Višem sudu istakla je da je tokom postupka nesumnjivo dokazano da je 6.juna prošle godine Nakić pokušao da nožem ubije Rajkovića u dvorištu njegove porodične kuće u Ulici Ljubomira Nikolića.

- Nakić je Rajkoviću zadao više uboda nožem u glavu, vrat i grudi i naneo mu teške povrede. Oštećeni bi izgubio život da nije bilo brze reakcije lekara. Tokom suđenja je ustanovljeno da je okrivljeni krivično delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti zbog gneva i besa, ali bio je svestan da čini zabranjeno delo. Imajući u vidu sve okolnosti i činjenice da nema olakšavajućih okolnosti, ostajemo pri optužnici da bude osuđen za pokušaj ubistva - istakla je Simović.

Optuženi: Izvinjavam se 

Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio.

Ona je kazala da je tokom sudskog postupka dokazano da je Nakić 6. juna prvo došao pred zgradu u naselju Trošarina u kojoj biša supruga živi u iznajmljenom stanu sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom. Nakić je prvo vikao, a onda je pivskom flašom polomio staklo na prozoru njenog stana. Nakon toga, oko 15.30 časova, otišao je pred kuću Rajkovića koji živi oko dva kilometra dalje u Ulici Ljubomira Nikolića i napao ga.

- On se najpre posvađao sa M. M. i pretio da će ubiti nju, dete i Rajkovića - izjavila je Simović.

Okrivljeni je teško podneo završne reči tužioca, a na pomen devetogodišnje zatvorske kazne se uhvatio za glavu i u jednom trenutku je izgledalo da će mu pozliti.

On je u svojoj završnoj reči pred sudom rekao da nije želeo da ubije Rajkovića i dodao da je to što je uradio bila jedna velika greška.

- Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio. Žao mi je što sam ga povredio, ali sve se dogodilo vrlo brzo. Toga dana je bila vrućina, pio sam alkohol, nisam spavao i sve mi se skupilo. Mi smo ranije bili drugari i nemam ništa protiv njega - istakao je Nakić.

Advokatica: Nije imao nameru da ubije

Njegova advokatica Dragana Marković osporila je pravnu kvalifikaciju tužilaštva da je u pitanju ubistvo u pokušaju.

- Nakić jeste Rajkoviću naneo teške telesne povrede, ali nije dokazan umišljaj, nije dokazano da je hteo da ga liši života. Potrebno je da sud uzme u ozbir olakšavajuće okolnosti, da okrivljeni ima psihički poremećaj, da je zavistan od narkotika i da je otac maloletnog deteta - rekla je Marković.

Ona je kazala da su sukobu između Nakića i Rajkovića kumovali komplikovani odnosi i dodala da su oni bili prijatelji, ali onda su zajedno bili sa M. M. i sa njom obojica imaju po jedno dete.

Na dnašanjem ročištu prikazan je i video snimak sa bezbednosne kamere na kojem se vidi trenutak kada je Nakić izbo Rajkovića.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković rekao je da se na snimku vidi kako okrivljeni ulazi u dvorište, ali onda kreće unazad sa nožem u rukama dok oštećeni ide prema njemu sa palicom u rukama. Prema Draškovićevim rečima, na snimku se vidi da Rajković udara palicom Nakića, a ovaj ga ubada nožem. Do napadača onda dotrčava svedok sa takođe palicom u rukama, ali ga ne udara, dok se ovaj okreće i beži.

Drašković je izricanje presude Rajkoviću za delo koje je počinio zakazao za 17. maj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija