• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

11.05.2023

17:45

BLAŽIĆI BILI NAORUŽANI KAO ZA RAT! Evo šta je sve policija pronašla u njihovoj kući, ali i u kući njihovog rođaka

printscreen

Vesti

BLAŽIĆI BILI NAORUŽANI KAO ZA RAT! Evo šta je sve policija pronašla u njihovoj kući, ali i u kući njihovog rođaka

Podeli vest

Radiša (54), potpukovnik Vojske Srbije čiji je sin Uroš Blažić (20) 4. maja ubio osam ljudi u selima Dubona i Malo Orašje, uhapšen je u porodičnoj kući jer je imao arsenal nelegalnog oružja, oružje je pronađeno i kod njihovog rođaka!

Prilikom hapšenja starijem Blažiću navodno je oduzeto: jedan revolver, pištolj sa dva okvira, oko 800 grama baruta, dva snajperska nišana za lovačku pušku, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, ručno napravljen pištolj, kao i dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i revolver!

Foto: printscreen

 
Krivična prijava

Kako saznajemo u policiji, potpukovnika Blažića uhapsili su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP.

- Više tužilaštvo u Smederevu i Beogradu, kao i Uprava kriminalističke policije, u cilju utvrđivanja porekla oružja kojim je izvršeno masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni, naložilo je pretres kuće Radiše Blažića, oca ubice. Kada su policajci ušli u kuću, Radiša se ponašao bahato i bio je bezobrazan prema policajcima. On je aktivni potpukovnik Vojske Srbije i ponašao se u pojedinim trenucima kao da je on nadređen policajcima. Kada je pronađeno skriveno oružje i kada su Blažiću stavljene lisice na ruke, njegovo ponašanje se ni trunku nije promenilo i nastavio je da se drsko obraća policajcima - kaže naš izvor.

Foto: printscreen

Hapšenje Radiše Blažića

Prema rečima našeg sagovornika, oružje i municija su nađeni maltene u svakom objektu na imanju Blažića i njemu je, uz krivičnu prijavu za nelegalno oružje, određeno zadržavanje do 48 sati.

Bezobrazan

Kada su policajci ušli u kuću, Radiša se ponašao bahato i bio je bezobrazan prema policajcima!
Izvor iz istrage

 

Inače, arsenal oružja imao je i Uroš kad je krenuo u krvavi pir. Imao je automatsku pušku sa tri okvira municije, pištolj sa punim okvirom, kao i kumulativnu minu i tri ručne bombe "kašikare".

- Istraga je utvrdila da je prilikom krvavog pira u Malom Orašju ispalio dva okvira iz "kalašnjikova", pri čemu je ubio petoro mladih, a ranio još osmoro. Potom je u Duboni iz pištolja ranio četiri muškarca koji su popravljali kapiju pored puta, a onda je u obližnjem školskom dvorištu ispalio 30 metaka iz automatske puške - objašnjava naš sagovornik.

Pored ovog oružja koje je Uroš imao kod sebe, policija je, nakon masakra, u njegovoj vikendici u Varovnici, na putu od Dubone do Šepšina, pronašla i karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i veću količinu municije različitog kalibra.

Monstrum hteo da upiše Vojnu akademiju

Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je da je Uroš Blažić 2022. hteo da upiše Vojnu akademiju, ali da nije prošao proveru.
- Osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu nije prošao vojno-bezbednosnu proveru prilikom upisa na Vojnu akademiju prošle godine. Prošao je sve testove, ali nije prošao tu proveru. On je i ranije imao prekršajne postupke zbog nasilničkog ponašanja. Gde god je sistem mogao da funkcioniše, u smislu kontakta i analize, reagovano je - objasnio je Vučević.

Blažić je u međuvremenu uhapšen u kući svog ujaka i dede po majci u Vinjištu kod Kragujevca, a policija je i tamo zatekla arsenal oružja.

- U kući, ali i u pomoćnim objektima na imanju Uroševog ujaka, pronađene su četiri bombe "kašikare", više kutija sa pištoljskom municijom, veća količina puščane municije, dva okvira za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatska puška "šmajser" bez fabričkog broja - napominje naš izvor, i dodaje:
- Postoje neke indicije o poreklu oružja, a istragom će biti utvrđeno da li je eventualno neko od članova ove familije trgovao oružjem.

Obojica su agresivni


Meštani Dubone zadovoljni su zbog hapšenja Uroševog oca Radiše, iako su negodovali što nije završio iza rešetaka odmah posle masakra.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

- Radiša je zlo, zato mu je i sin takav! Svi su znali da su im kuće pune oružja, često su pucali u dvorištu. Obojica su agresivni, ako bi im neko nešto prigovorio, Radiša i Uroš bi odmah skočili na njega. Trebalo je Radišu da uhapse odmah posle njegovog sina, a ne da čekaju pet dana - kaže meštanin.

Foto: printscreen

Optički nišan

Naš sagovornik uveren je da je Radiša sve oružje koje je nađeno kod njega i Uroša doneo sa ratišta devedesetih.
- Kažu da je Uroš posle hapšenja rekao da je sve oružje njegovo, ali to je laž, hteo je da zaštiti oca! Pa matori se sam hvalio oružjem i pretio svakom ko mu se zameri, užasno je bahat. On je čak jednom pretio i putarima, tražeći im da asfaltiraju put od njegove kuće, iako to nije bilo planirano. Čovek se opasao bombama i redenicima i pretio da će sve da ih pobije. Znaju to i ovi iz opštine i nikom ništa. Na kraju su asfaltirali put do njegove kuće, a dalje je makadam. Što ga tada ne uhapsiše? Šta su čekali? - pita se ogorčeni meštanin. 

Masovni ubica se neiskreno kaje

Kako Informer saznaje, Uroš Blažić je prilikom saslušanja u tužilaštvu u Smederevu u jednom trenutku kazao da se kaje, ali mu niko prisutan nije poverovao.
- On jeste rekao da se kaje, ali bilo je više nego očigledno da to nije rekao iskreno. Kazao je, onako, samo pro forme. Bahat je i u njegovom ponašanju nema ni trunke kajanja ni saosećanja za žrtve - kazao je sagovornik iz istrage.

 

Podsetimo, Radiša Blažić, otac osumnjičenog za masakr u okolini Mladenovca, je saslušan danas u Višem tužilaštvu u Smederevu, pred kojim je negirao krivicu, da je nezakonito nabavio i držao gomilu oružja i municije. 

Viši sud u Smederevu mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke koji tek treba da budu saslušani, kao i zbog uznemirenja javnosti. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRITVOR OCU MASOVNOG UBICE! Negirao da je nezakonito nabavio oružje
Hronika

PRITVOR OCU MASOVNOG UBICE! Negirao da je nezakonito nabavio oružje

Viši sud u Smederevu odredio je danas pritvor do 30 dana Radiši Blažiću, ocu masovnog ubice iz okoline Mladenovca, koji je osumnjičen da je neovlašćeno nabavio oružje i municiju koje je njegov sin Uroš (20) koristio 4. maja uveče, prilikom ubistva osmoro mladih iz sela Malo Orašje i Dubona.

11.05.2023

16:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!
Fudbal

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!

Nekadašnji reprezentativac Francuske Pol Pogba (31) dao je šokantnu izjavu u jednom intervjuu. On je tom prilikom priznao da je njegova igračka karijera gotova, pošto je suspendovan na četiri godine zbog dopinga.

24.06.2024

23:53

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija