• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2023

12:23

ODRŽAN PRVI ŠAHOVSKI TURNIR ZA OSUĐENIKE!  Pobedili šahisti iz Zabele

UIKS

Vesti

ODRŽAN PRVI ŠAHOVSKI TURNIR ZA OSUĐENIKE! Pobedili šahisti iz Zabele

Podeli vest

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija po prvi put je organizovala šahovski turnir za osuđenike iz svih srpskih zatvora . Ovo je bilo ekipno takmičenje, a prvo mesto je osvojio tim iz zatvora u Požarevcu, drugo iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, dok je treće mesto zauzela ekipa iz zatvora u Padinskoj Skeli

Na turniru su učestvovali i osuđenici iz zatvora u Pančevu, Somboru, Kragujevcu, okružnih zatvora u Beogradu, Prokuplju, Zaječaru, Leskovcu, Smederevu, kao i osuđenice iz Požarevca i štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu i maloletničkog zatvora u Valjevu.

Direktor Uprave Dejan Carević izrazio je zadovoljstvo što na turniru učestvuje 56 lica iz 14 zavoda.

- Šahisti sami donose odluke i potezi koji se povlače na šahovskoj tabli su slični onima u stvarnom životu - istakao je Carević i dodao da je šah disciplina koja može svakom pojedincu da pomogne da nauči šta znači biti odgovoran za ono što uradi, kao i da prihvati posledice svojih izbora.

Foto: UIKS

 

Turnir je organizovan u saradnji sa Šahovskim savezom Srbije, uz čiju pomoć su osuđenici iz naše zemlje igrali prošle godine na onlajn Svetskom prvenstvu organizovanom za osulica lišena slobode iz skoro 50 država. 

Inače štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu su aktuelni prvaci sveta, dok su osuđenice iz Srbije osvojile visoko drugo mesto na prvenstvu.

Turniru u zavodu u Padinskoj Skeli su prisustvovala i dvojica srpskih velemajstora Ivan Ivanišević i Miloš Perunović, a turnir je sudio međunarodni sudija Nebojša Baralić koji je bio glavni sudija na meču na kome se u aprilu birao novi prvak sveta između Jana Nepomnjišia i Ding Ližena.

Svi veći zatvori u Srbiji imaju šahovske sekcije, a najdužu tradiju organizovanja turnira ima zatvor u Zabeli koji je ove godine na tradicionalnom takmičenju imao čak 130 učesnika. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija