• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2023

18:11

LUKSUZ, SKUPOCENI SATOVI i MILIONI EVRA! Pogledajte šta je sve policija zaplenila od "Balkanskog kartela" (VIDEO/ FOTO)

MUP Srbije

Vesti

LUKSUZ, SKUPOCENI SATOVI i MILIONI EVRA! Pogledajte šta je sve policija zaplenila od "Balkanskog kartela" (VIDEO/ FOTO)

Podeli vest

Policija po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, i saradnju sa Evropolom i Evrodšasta, uhapsili su u Srbiji 13 pripadnika "balkanskog kartela". U stanovima i objektima koje su kroisitli uhapšeni pronađena veća količina oružja i municije i 2,7 miliona evra.

U policijskoj akciji u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Subotici uhapšeni su M. S. (44) i M. L. (43) organizatori velikih pošiljki kokaina, kao i M. J. (46), D. Đ. (43), M. M. (31), D. N. (46), I. C. (46), R. R. (44), G. P. (72), M. R. (40), Lj. L. (53), M. P. (41) i V. S. (36) organizatori i članovi drugih kriminalnih grupa uključenih u krijumčarenje kokaina.

Kako se sumnja, oni su učestvovali u krijumčarenju višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko zapadne Afrike kao logističko-tranzitne podrške.

Konkretno, reč je oko pet tona kokaina zaplenjenog na Arubi, Holandski antili, 1,2 tone kokaina zaplenjenog u Haseltu, Belgija, kao i 743 kilograma kokaina zaplenjenih u Roterdamu, Holandija. Dokazi o njihovoj umešanosti u pomenute zaplene prikupljeni su tokom analize podataka sa aplikacije Sky Ecc koju su izvršili pripadnici srpske policije.

Gašić čestitao na akciji 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na izuzetno uspešnoj i profesionalno izvedenoj akciji, kojom je presečena jedna od najvećih kriminalnih organizacija na Balkanu.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će svim raspoloživim kapacitetima i u saradnji sa svojim pouzdanim međunarodnim partnerima nastaviti još snažniju, odlučniju i intenzivniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala - poručio je ministar.

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu pronađene su dve snajperske i tri automatske puške, pet pištolja od kojih je jedan automatski i četiri prigušivača. 

Tom prilikom pronađena je i bomba, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra.

Takođe, prilikom pretresanja na pomenutim lokacijama pronađeno je više luksuznih automobila i skupocenih satova.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija