• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

13.05.2023

14:26

ODREĐEN PRITVOR ZA PRIPADNIKE "BALKANSKOG KARTELA"!

printscreen

Vesti

ODREĐEN PRITVOR ZA PRIPADNIKE "BALKANSKOG KARTELA"!

Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je nakon saslušanja 13 osumnjičenih pripadnika "Balkanskog kartela" odredio im pritvor do 30 dana.

Njima je pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.
  

Podsetimo osumnjičenom Mladenu Lazareviću, koji je označen kao vođa klana, stavljeno je na teret izvršenje dva krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Trojica već u zatvoru 

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode. Od toga osumnjičeni Zoran Jakšić se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu, a Deniz Mihajlović u zatvoru u Holandiji, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru u Nišu. Četiri pripadnika klana su u bekstvu.

Na saslušanju u tužilaštvu 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli samo Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija