• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.05.2023

06:35

U KLANU VLASNIK SPA-CENTA I SARADNIK "KRALJA AMFETAMINA"! Detalji hapšenja moćnog "balkanskog kartela"

Vesti

U KLANU VLASNIK SPA-CENTA I SARADNIK "KRALJA AMFETAMINA"! Detalji hapšenja moćnog "balkanskog kartela"

Podeli vest

Srpska policija je u saradnji sa Evropolom u četvrtak razbila "balkanski kartel", najmoćniji u ovom delu Evrope, a među uhapšenima su i vlasnik jednog luksuznog spa-centra na Dedinju, kao i nekadašnji saradnik dr Milana Zarubice, koji je u medijima prozvan "kraljem amfetamina".

"Balkanski klan" je, kako je utvrđeno istragom, tokom 2020. organizovao transport ogromnih pošiljki kokaina iz Južne Amerike u Evropu i bili su glavni snabdevači drogom zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana", kao i koljačke bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara. Među 13 uhapšenih su vođe kartela Mladen Lazarević, nekadašnji član međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri", zatim Miroslav Starčević, zvani Deda ili Đeneral, kao i Miloš Jovanović, Dragan Đorđević, Milan Mitić, Dragan Nikolić, Ivan Cvetković, Radisav Radović, Gligorije Peljević, Miloš Radosavljević, Ljubiša Lindo, Mirko Pavlović i Vladan Soldo.

Radisav Radović (44) iz Nikšića, zvani Mića Crnogorac, postao je poznat javnosti početkom novembra 2016. kada je ranjen ispred restorana "Šeher" na Senjaku. Kako su mediji tada pisali, pucnjava se dogodila u trenutku kada je Radović izašao iz restorana, a zatim seo u svoj džip "porše kajen" beogradskih registracija.

Nepoznati napadač mu je prišao i ispalio četiri hica u Radovića, pri čemu ga je teško ranio. Radisav tada nije želeo da kaže policiji ko ga je i zbog čega upucao. Jedan od najboljih prijatelja Miće Crnogorca je bivši fudbaler Nikola Lazetić, koji mu je prvi pritekao u pomoć nakon ranjavanja na Senjaku. Inače, Radović i Lazetić su godinama pre pucnjave bili u bliskim poslovnim kontaktima pa je, prema pisanju medija, 2015. godine Radović od Lazetića kupio luksuzni spa-centar "Maj spa" na Dedinju. Zanimljivo je da se spa-centar nalazi u Ulici Slavka Ćuruvije, gde vilu ima advokat Dejan Lazarević, koji je uhapšen kao član grupe Darka Šarića.

Foto: Shutterstock

Doktor Zarubica kao iz serije 'Brejking bed'

Milan Zarubica, nekadašnji saradnik Ljubiše Linda, doktor je nauka i završio je dva fakulteta, između ostalog i Hemijski fakultet. Svoje znanje je, međutim, uložio u kriminal, pa mnoge asocira na glavnog lika iz serije "Brejking bed", koji je, kao bivši profesor hemije, odlučio da se bavi proizvodnjom droge.

Što se tiče Ljubiše Linda, zvanog Čombe, on je hapšen 2003. sa doktorom Milanom Zarubicom, koji je slovio za organizatora kriminalne grupe koja je imala najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi. Droga i supstance za njeno pravljenje koji su nađeni u fabrici i u laboratorijama u Novoj i Staroj Pazovi i u Šimanovcima procenjena je na 50 miliona evra. Tada je zaplenjeno oko dva miliona tableta amfetamina i raznih supstanci u vrednosti od desetak miliona dolara.
Lindo je nakon izlaska iz pritvora bio hapšen i 2013. na prelazu Gradina, pri pokušaju bekstva iz Srbije u Bugarsku, nakon čega je poslat u zatvor i u međuvremenu je izdržao tu kaznu, pre nego što je ponovo uhapšen.

I Zarubica je nakon izlaska iz zatvora nastavio da se bavi proizvodnjom droge, ali ovog puta u Makedoniji, gde je ponovo uhapšen 2017. nakon što su mu u Tetovu nađene mašine i oprema za proizvodnju amfetamina, kao i oko 200.000 tableta koje sadrže tu drogu. Takođe, zaplenjeno mu je i oko 910.000 tableta "kaptagon", kao i 52 kilograma čistog amfetamina i velike količine supstanci koje se koriste za proizvodnju narkotika. Zarubica je osuđen na 11 godina zatvora u Makedoniji i trenutno je iza rešetaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNO! FOTOGRAFIJA ORUŽJA IZ KOG JE SEJANA SMRT U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Uroš je ovom puškom pobio osmoro mladih!
Hronika

EKSKLUZIVNO! FOTOGRAFIJA ORUŽJA IZ KOG JE SEJANA SMRT U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Uroš je ovom puškom pobio osmoro mladih!

Policija je pronašla automatsku pušku iz koje je Uroš Blažić 4. maja pobio osmoro mladih u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca. Masovni ubica je, dok je bežao od policije, bacio oružje u duboku travu, pokušavajući da ga sakrije. Posle hapšenja je hteo da prevari inspektore, pa im je namerno pokazivao pogrešne lokacije na kojima je navodno odbacio automat.

14.05.2023

20:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija