• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

15.05.2023

20:25

UBOLA PARTNERA U REBRA I STOMAK! Srpkinja iz Zagreba tvrdi da je prva napadnuta, a njeno telo je plavo od batina!

printskrin/fejsbuk/zadarski.hr

Vesti

UBOLA PARTNERA U REBRA I STOMAK! Srpkinja iz Zagreba tvrdi da je prva napadnuta, a njeno telo je plavo od batina!

Podeli vest

"Uzela sam nož sa stola i ubola ga jer on je mene prvi napao. U naguravanju smo se odmaknuli prema balkonu kuće gde smo se dalje naguravali. Držao mi je ruku u kojoj sam držala nož te ni sama ne znam, kako i na koji način, ubola sam ga u rebra i u stomak. Dva puta."

Nakon toga sam izašla iz kuće i molila komšiju da zove Hitnu i policiju. Iskreno, nisam htela da umre. Samo sam se branila", deo je iskaza koji je vrlo emotivno i konfuzno više od sata iznosila policiji 49-godišnja državljanka Srbije, uhapšena pod sumnjom da je u subotu uveče u porodičnoj kući svoga šuraka u Hrvatskoj, u Velikoj Gorici, pokušala da ubije 47-godišnjeg nevenčanog partnera, takođe državljanina Srbije.

Tragovi fizičkog sukoba na njoj su vidljivi jer njeno je telo bilo prepuno modrica svih boja. Taj porodični obračun desio se tokom žestoke svađe s partnerom koji je, nakon što je komšija na njenu molbu digao na noge policiju i Hitnu kad mu je pozvonila za pomoć, prevezen vozilom Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Povređeni je podvrgnut operativnom zahvatu i život mu je bio ugrožen jer mu je zadala teške povrede u vidu dve ubodne rane. Dok čekaju da saslušaju partnera osumnjičene kako bi se čula njegova verzija događaja, policija je na mestu obračuna izuzela sve korisne tragove, a porazgovarali su i sa komšijama u ulici.

I dok je za komšije osumnjičena 49-godišnjakinja velika nepoznanica jer je nikada nisu videli a kamoli s njom razgovarali, ona navodi suprotno a usput upire prstom u partnera kao nasilnika zbog kojeg je već bila u Sigurnoj kući 2015. godine. Međutim, toj njenoj tvrdnji nigde nema pisanog traga.

Ono što je poznato o osumnjičenoj ženi je da u Hrvatskoj nema regulisan status, te da ima boravište u Belgiji s privremenim boravkom do 2033. godine. Inače, u Belgiji joj žive deca i unuci.

-Tu gospođu ne poznajemo, ali smo čuli u subotu uveče strahovitu galamu iz te kuće. Ženski glas je nadjačao muški. Cičalo se i drečalo, ali ništa nisam razumeo šta su govorili i oko čega su se prepirali. Nije prošlo ni pola sata nakon toga u ulicu su nam stigli Hitna i policajci - rekao je jedan od stanara te velikogoričke ulice u kojoj se dogodio pokušaj ubistva.

Osumnjičena se ovoga puta nadala da će u neku od Sigurnih kuća umesto u remetinečki pritvor, međutim, njen neregulirani status u Hrvatskoj joj, između ostalog, to ne dozvoljava. Dežurna sudija Županijskog suda u Velikoj Gorici joj je stoga odredila jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bega jer je reč o stranoj državljanki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji
Društvo

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji

Kroz projekat Lokalnog investicionog razvoja (LIID) svih 145 opština i gradova u Srbiji dobiće ukupno 265 miliona evra bespovtatne pomoći za projekte u tim lokalnim samoupravama, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da su lokalni projekti podjednako važni kao i auto-putevi i pruge, jer podižu kvalitet i komfor života ljudi u mestima u kojima žive.

04.07.2024

10:22

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija