• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bvz.at

16.05.2023

11:47

SRBI OSUĐENI NA ZATVORSKE KAZNE U AUSTRIJI! Gajili kanabis uhvaćeni sa stabljikama na auto putu

Vesti

SRBI OSUĐENI NA ZATVORSKE KAZNE U AUSTRIJI! Gajili kanabis uhvaćeni sa stabljikama na auto putu

Podeli vest

Trojica državljana Srbije osuđena su na zatvorske kazne od 18 do 30 meseci, zbog proizvodnje i distribucije kanabisa

Naime, Srbi su uhapšeni prošle godine 24. oktobra na autoputu kada su u vozilu, kojim je upravljao Srbin (62) a u kom je bio i putnik takođe Srbin (53), pronašli stabljike kanabisa! 

" Oni su bili u "mercedes sprinteru" u kom je policija prilikom pretresa pronašla 52 biljke kanabisa visini od 80 do 100 centimetara" piše austrijski mediji. 

Kako su objasnili u trenutku kada je policija zaustavila vozilo mlađi Srbin je pokušao da pobegne. 

" Za volanom je tada bio 62-godišnji Srbin. Putnik, 53-godišnji sunarodnik, on je pokušao da pobegne, ali je nešto kasnije uhapšen, kao i vozač" navodi "bvz.at"

Istragom je utvrđeno da je  53-godišnjak iznajmio kuću u Boksdorfu.

"Policija je u toj kući zatekla laboratoriju za uzgoj kanabisa u kojoj je bilo 379 biljaka kanabisa i 122 grama već ubrane trave kanabisa. U tom objektu pronađen je i jedan radnik (28)iz Srbije, koji je takođe uhapšen, dok je drugi radnik uspeo da pobegne " navodi lokani medij. 

Foto: Tanjug

 

Trojica muškaraca uhapšenih u oktobru optuženi su za krivično delo pripremanje trgovine drogom i osuđeni su u ponedeljak 15. maja.

Na suđenju su vozač "mercedesa" i najmlađi Srbin priznali krivično delo za koje se terete dok je 53-godišnji Srbin negirao da zna za proizvodnju droge.

A inče, zakup kuće u Boksdorfu bio je na njegovo ime.

" On je na sudu tvrdio da se sa suprugom preselio u drugi grad i da je zgradu u Boksdorfu dao u podzakup svojim sunarodnicima, a da nije znao da tamo drže plantažu kanabisa. Objasnio je da je u tom "mecredesu"  bio putnik i da je mislio da se u njemu prevozi lekovito bilje " rekao je izvor "bvz".

Ostali su tvrdili da su biljke kanabisa hteli da donesu u Beč i tamo ih "odlože". Detektivi su izračunali da bi 431 zaplenjena biljka dala prinos od oko 22 kilograma biljnog kanabisa.

Sudsko veće proglasilo je krivima svu trojica. 62-godišnjak mora da služi 20 meseci zatvora, 53-godišnjak 30 meseci, a 28-godišnjak 18 meseci. Sva trojica su bila vidno zadovoljna presudom – očekivali su, po svemu sudeći, strože kazne. Javni tužilac se nije izjasnio – presuda nije pravosnažna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija