• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

17.05.2023

13:55 >> 13:59

ZORAN KOVAČEVIĆ KOČA UBIJEN PRE 25 GODINA:  Bokser, kockar, muž Cece Kitić i ranjen tukao Kneleta!

Foto arhiva

Vesti

ZORAN KOVAČEVIĆ KOČA UBIJEN PRE 25 GODINA: Bokser, kockar, muž Cece Kitić i ranjen tukao Kneleta!

Podeli vest

Biznismen Zoran Kovačević Koča (39), bivši bokser, kockar, specijalista za barbut i vlasnik nekoliko najuglednijih kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, likvidiran je pre tačno 25 godina.

U mladosti je bio uspešan bokser "Partizana", a kasnije u vezi sa Svetlanom Cecom Kitić, najboljom svetskom rukometašicom svih vremena.

Kovačević je ubijen 17. maja 1998. godine u voždovačkom naselju Braće Jerković, dok je pokušavao da startuje svoj automobil i to ispred kuće Kitićeve u ulici Ignjata Joba, gde su zajedno živeli.

Ubistvo su počinila dvojica napadača, koji su ispalili u Koču nekoliko metaka iz automatske puške. On je pokušao da se spasi, bacajući se na suvozačevo mesto, ali su egzekutori mirno obišli njegov "BMW 318" i nastavili da pucaju sve dok se nisu uverili da je mrtav.

Legenda kaže da je nekoliko godina ranije imao sukob sa mladim pripadnikom "voždovačkog klana" Aleksandrom Kneževićem Kneletom u kafiću "Tifani" na Voždovcu kada ga je Knele upucao u nogu. Uprkos tome što je bio ranjen, Koča je navodno uspeo da protivnika udari pesnicom i savlada ga. Knele je ubijen 28. oktobra 1992. godine u beogradskom hotelu "Hajat" u sobi 331. Njegova smrt i dan-danas je zvanično misterija.

Foto: printscreen

Aleksandar Knežević Knele, ubijen u hotelu "Hajat"

Za Kovačevića se takođe pisalo da je bio umešan u ubistvo Kotoranina Vlastimira Zečevića, poznatijeg kao Mićko Talijan, jer je u Kočinom stanu u Beogradu pronađen Mićkov pištolj. Ubrzo su zbog toga uhapšena braća Jugoslav i Petar Pajić, koji su priznali da su likvidirali Talijana u Budvi, 1. septembra 1991. godine, ali su neverovatnim spletom okolnosti oslobođeni kada su povukli priznanje. Sve to je zakomplikovalo slučaj koji nikad nije rešen.

Mićko nije važio za žestokog momka, iako ih je sve poznavao. Bio je plejboj, zavodnik i kockar. Dovodio je u Crnu Goru mnoge svetske zvezde. Zato neki misle da je do sukoba Koče i Mićka došlo upravo zbog kocke.

Ono što je takođe bilo očigledno je da je Kovačević ubijen pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu, a pretpostavljalo se da bi na njemu preko lanca svojih sportskih kladionica zaradio milione.

Ceca: Bio je moja najveća ljubav!

Svetlana Kitić je sa Kovačevićem u vanbračnoj zajednici dobila ćerku Sašku, ali je on 15 dana po njenom rođenju ubijen na pragu porodične kuće. Čuvena rukometašica je otkrila svojevremeno da je on bio njena najveća ljubav:

- Zoran i ja smo se mnogo voleli, ali nas je njegova smrt razdvojila posle tri godine zabavljanja. Do današnjeg dana nije otkriveno ko stoji iza ubistva. Odmah posle tragedije, od šoka sam izgubila mleko. Beba je odbijala da jede veštačku hranu, što je izazvalo mnogo problema. Ipak, znala sam da moram da se borim zbog svoje dece pa sam nekako, uz podršku roditelja, uspela da preguram taj težak period.

U prilog tezi da je iza ovog ubistva stajao fudbal, odnosno potencijalna zarada od kladioničara, ide i činjenica da je samo 13 dana pre Kovačevića likvidiran i Jusuf Jusa Bulić, koji je u to vreme bio vlasnik poznate kladionice "Lavovi" i FK "Železnik".

Bulić je izrešetan 5. maja 1998. godine, ispred kafića "22" u novobeogradskoj ulici Omladinskih brigada. Dvojica napadača su napravili Buliću klasičnu sačekušu i zapucali na njega iz "kalašnjikova" kada je izašao iz lokala.

U toj pucnjavi ubijeni su i njegov prijatelj Petar Vujičić, zvani Pera Žuti, inače direktor FK Železnik, i telohranitelj Nenad Raščanin, poznatiji kao Crni, vodnik prve klase vojne policije VJ. Tom prilikom ranjeni su i Jusin stariji brat Muka Bulić i gost kafića Dragoslav Perić. Jusa je važio za čoveka koga je Željko Ražnatović Arkan, kako se pričalo, mrzeo iz dna duše. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija