• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

17.05.2023

17:22

IZMASAKRIRAO SUPRUGU PA TVRDIO DA JE ONA NJEGOVA KRALJICA! Sudski veštak smatra da taksista iz Žarkova nije ubio ženu u afektu!

Facebook printscreen

Vesti

IZMASAKRIRAO SUPRUGU PA TVRDIO DA JE ONA NJEGOVA KRALJICA! Sudski veštak smatra da taksista iz Žarkova nije ubio ženu u afektu!

Podeli vest

U nastavku suđenja taksisti Radenu Vasiljeviću (67), optuženom za teško ubistvo supruge Slavice (54), danas je u Višem sudu u Beogradu saslušan sudski veštak Milivoje Pantić koji je istakao da on u trenutku zločina nije bio u patološkom afektu, "jer se seća pojedinosti".

Ovaj zločin se desio 9. decembra 2021. godine u porodičnoj kući u ulici Veljka Petrovića, u beogradskom naselju Žarkovo. Nakon što je više puta nožem izbo suprugu, Raden je sebi istim nožem prerezao vene.

- Patološki afekat je trenutan, a mučenje žene je trajalo satima. Od 22 časa uveče pa do 12.30 sutradan. Okrivljeni ima upadljive 'skokove' od ljutnje do besa, promenjive emocije, ljubomoru... Sve to je kod njega bilo prisutno, ali se ne može reći da je bio u afektu. Bez obzira što je posle zločina sebi presekao vene, nije zaista hteo da se ubije. Kada ga je tužilac pitao zašto se nije ubio, on je odgovorio: 'Nož je bio tup'. Pa zašto onda nije potražio drugi nož? - kazao je doktor Panić. 

Na ovakvu konstataciju Vasiljević je pojasnio da je tup bio mali nož, kojim je sekao levu ruku, pa je otišao u kuhinju i uzeo drugi nož kojim je isekao desnu ruku.

- Nijednog trenutka nisam hteo da ubijem Slavicu. Posle toga sam samo razmišljao kako ću sebi da oduzmem život. Sramota me je što sam živ. Sad bih ovog momenta mogao da se ubijem - rekao je Vasiljević u sudnici.

Na pitanje sudije šta kaže na ovo, veštak Panić je kratko odgovorio: "Potrebno mu je lečenje"!

Okrivljeni je, inače, bio ljubomoran na suprugu Slavicu i optuživao je da ga vara. Nekoliko dana pre ubistva izbacio je iz kuće, a to veče je došla da razgovaraju. On je cele noći tukao, mučio, vezao, sekao joj kosu, jer je negirala njegove tvrdnje da ga vara i optuživao je da laže.

Kako je sam priznao, iznoseći ranije odbranu, nožem joj je na kraju isekao garderobu pa je tri puta ubo u telo: 

- Uradio sam to i ne branim delo, ali hoću da odbranim sebe. Braniću se istinom. Ovde sam zbog ljubavi. Ona je moja kraljica i ostaće to. Ne mogu sebi da objasnim zašto sam to učinio. Emocije su mi prevladale razum. Ne znam šta da kažem, alkohol je kriv i magije. Imali smo idealan brak, nikada je nisam tukao, niti povisio ton na nju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija