• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

19.05.2023

23:49

NEMILOSRDNI UBICA UROŠ BLAŽIĆ PRED LICEM PRAVDE! Evo koji potezi slede u istrazi teškog zločina kojim je TRI SELA ZAVIO U CRNO!!

J. Vasiljević

Vesti

NEMILOSRDNI UBICA UROŠ BLAŽIĆ PRED LICEM PRAVDE! Evo koji potezi slede u istrazi teškog zločina kojim je TRI SELA ZAVIO U CRNO!!

Podeli vest

Istraga masakra u Mladenovcu, kada je Uroš Blažić (20) ubio osam meštana sela Dubona i Malo Orašje, kao i ranio 15, uveliko je u toku, a uskoro će krenuti i ispitivanje očevidaca zločina, kao i ranjenih meštana.

- Istraga je u toku, izdato je više naredbi za veštačenje bioloških tragova pronađenih na licu mesta. Takođe, u toku je i sledi obavljanje značajnog broja drugih veštačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih, a biće obavljeno i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Uroša Blažića.

Uporedo, prema planu istrage, uskoro će biti započeto sa pozivanjem i ispitivanjem svedoka očevidaca i ostalih svedoka, a potom i oštećenih lica čije pozivanje će biti u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem i mogućnošću da daju iskaz - navodi izvor.

Pored ovog, istraga se vodi i u pravcu utvrđivanja porekla oružja, municije i eksplozivnih materija koje je okrivljeni koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret i koja su pronađena prilikom pretresa objekata i vozila, odnosno pretragom na terenu kada je pronadjena automatska puška.

U tom smislu će biti veštačeno i oružje, municija i eksplozivne materije koje su pronađene i oduzete od njegovog oca Radiše Blažića, kojem je određen pritvor i biće preduzete i druge istražne radnje u cilju razjašnjavanja svih okolnosti pod kojima je okrivljeni Uroš Blažić nabavio predmetno oružje i municiju.

Sramna odbrana masovnog ubice

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Foto: MUP Srbije

 

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Kako smo već objavili, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga meštani "ismevali".

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je Blažić.

Ismevali ga zbog tamnijeg tena

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je "kriminalac". On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 11 meseci

Mnige ubice nakon krvoprolica doktori proglase psihopatom i pshicki bolesnik a do ubistva bio normalan.Dali neko pomaze kriminalcu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija