• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.05.2023

08:33

ARKANOV UBICA USKORO U SRBIJI?! Južnoafrička republika izručuje Gavrića

Printscreen

Vesti

ARKANOV UBICA USKORO U SRBIJI?! Južnoafrička republika izručuje Gavrića

Podeli vest

Dobrosav Gavrić (45), ubica Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja, MIlenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića Gare (47) posle 12 godina provedenih u pritvoru u Južnoafričkoj republici mogao bi uskoro da bude izručen Srbiji gde je osuđen na 30 godina robije za trostruko ubistvo u hotelu Interkontinental u Beogradu

Kako prenose južnoafrički mediji, sud u Kejptaunu je pre nekoliko nedelja dao zeleno svetlo Interpolu da on bude transportovan u Srbiju. Na ovu odluku suda Gavrićevi advokati najavili su žalbu i ponovili da on ne bi trebao da bude izručen jer mu je u Srbiji ugrožena bezbednost.  

Foto: printscreen/YouTube/News24

Dobrosav Gavrić, svim silama se bori da ne bude izručen

Podsetimo, zločin za koji je Gavrić u međuvremenu osuđen na 30 godina osuđen odigrao se 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental".

Kako je utvrđeno on je tada pucao Ražnatovića, Mandića i Garića dok su sedeli u separeu kafića u hotelu. Pored njega u zločinu su učestvovali Dragan Nikolić Gagi i Miki Đuričić Miki koji je u međuvremenu likvidiran u Johanezburgu 2018. godine. 

Foto: Informer

Milan Miki Đuričić, ubijen u Južnoafričkoj republici

Gavrić se branio sa slobode tokom sudskog procesa za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" i sve vreme je negirao umešanost. U bekstvo se dao 2006, uoči izricanja presude. O njemu, kao i Miroslavu Đuričiću Mikiju, koji je takođe nestao tada, ništa se nije znalo do 2011, kada je uhapšen u Južnoafričkoj Republici. Tada je utvrđeno da je, u tu zemlju došao 2007. preko Italije i Ekvadora 

Gavrić je sa porodicom živeo u Kejptaunum, sa lažnim idenitetom a razotkriven je nakon što je ranjen u pucnjavi u kojoj je ubijen vođa podzemlja Siril Bika kojem je bio vozač i telohranitelj.

On je tada uhapšen i od tada traje njegova bitka da ne bude izručen Srbiji gde je u međuvremenu osuđen na 30 godina zatvora. Ukoliko bude izručen imaće zakonsko pravo da traži ponovljeno suđenje jer iako je prisustvovao suđenju, osuđen je u odsustvu jer je pobegao iz zemlje pre samog izricanja presude. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Bravo! Sada da mu se dodeli stan ili čak i neka vila na Dedinju o državnom trošku i nacionalna penzija! Čovek je zaslužni građanin!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31