• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

23.05.2023

20:00

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU PORODIČNI MASAKR U NOVOSADSKOM NASELJU TELEP! Čekićem smrskao glavu ženi i njenim roditeljima

Vesti

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU PORODIČNI MASAKR U NOVOSADSKOM NASELJU TELEP! Čekićem smrskao glavu ženi i njenim roditeljima

Podeli vest

Vulkanizer Goran Janković (37), pre tačno četiri godine, u novosadskom naselju Telep, pred dva maloletna sina, čekićem je nasmrt pretukao suprugu Mirjanu Janković (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu (57) Pajić nakon čega je pobegao! Uhapšen je tri dana nakon zločina, na jednom brodu u Ribarskom naselju, na obali Dunava, a odao ga je televizor koji je gledao. Kaznu za zločin nije dočekao jer se u februaru 2020., obesio u ćeliji okružnog zatvora u Novom Sadu.

Stravičan zločin dogodio se oko sedam sati ujutro u Ulici Petefi Šandora, na porodičnom imanju porodice Pajić, gde u jednom dvorištu imaju tri kuće.

Nesrećna Vesna, sklonila se sa decom kod roditelja, u naselje Telep, a Goran je dobio hitnu meru zabrane prilaska porodici. To ga, međutim, nije sprečilo da uleti u tastovu kuću i napravi masakr.

Foto: pink.rs

Monstrum prilikom hapšenja

- Goran je sa čekićem uleteo u dvorište i nakon kraće rasprave sa Branislavom, smrskao mu glavu. Zatim se ustremio i na Mirjanu i Nadu, koje je usmrtio na isti način, a onda je pobegao. Za to vreme u kući su bili njegovi sinovi. Stariji sin, uzrasta 10 godina, čuo je vriske i izašao u dvorište, gde je zatekao mrtvu majku, babu i dedu. Odmah je pozvao svog ujaka, koji živi u blizini. On je dotrčao da vidi šta se dogodilo i pozvao je policiju - rekao je tada izvor Informera iz istrage.

Pobegao pa se sakrio na brod

Goran je posle krvavog pira pobegao, a novosadska policija angažovala je sve raspoložive snage kako bi ga locirala. Nakon trodnevne potrage, monstrum je uhapšen u Ribarskom naselju, na obali Dunava.

Monstrum se krio na jednom brodu, a neverovatnim sticajem okolnosti, odao ga je TV koji je gledao! Prilikom hapšenja nije pružao otpor, a kod sebe je imao nož.
- Vlasnik jednog čamca je u noći između nedelje i ponedeljka na tom brodu video upaljen televizor, a znao je da vlasnik nema običaj da noću ostaje tamo. On je odmah pozvao vlasnika broda, koji je ubrzo došao i ugasio TV, ali tad nikoga nije zatekao na svom brodu. Međutim, rano ujutro opet je otišao do broda, da proveri da li je sve u redu, i tada je ugledao Jankovića kako sedi na njegovoj fotelji. Odmah je pozvao policiju - objasnio je tada naš izvor.

Goranov drug: Ništa nije slutilo na tragediju

Goran Janković u kući u Adici je imao vulkanizersku radnju. Njegov komšija i prijatelj ispričao je nakon zločina da ništa nije slutilo na tragediju.
- Ne znam kako da kažem, ali Goksi je zaista bio dobar prijatelj. Nikada mi se nije žalio na suprugu, a decu je gledao kao bogove. Pa pogledajte šta im je napravio u dvorištu, čitav luna park. Jednom prilikom, pre neku godinu, Goran mi je kazao i da ima velike planove sa svojom porodicom. Rekao mi je: "Druže, uživam sa ženom i decom! Mislim da je još bolja budućnost pred nama". Tim rečima je rekao. Nikada, ali nikada do pre dve nedelje nisam čuo da je između Gorana i Mirjane bilo nekih trzavica, a kamoli nasilja. Tad mu je došla policija i u komšiluku se pročulo da ga je Mirjana prijavila za nasilje - rekao je tada Goranov drug.

Inpektori i specijalci su brzo opkolili ceo šumarak u okolini broda i zatekli Jankovića kako sedi na obali.

- Na sebi je imao crnu trenerku i zeleni kačket. Nije se opirao kad su mu prišli inspektori, iako je kod sebe imao nož. Prilikom privođenja nije ništa rekao, sve vreme je samo ćutao - dodao je tada on.

I ranije maltretirao suprugu

Supruga Mirjana, prijavila je Gorana 11. maja 2019. godine da ju je pretukao u porodičnoj kući u Veterniku. Goranu je tada izrečena jednomesečna zabrana prilaska supruzi i deci. Navodno, on je pre zločina pokušao da poseti sina u školi, ali je dete odmah obavestilo majku o tome, pa Goran nije uspeo da mu priđe.

Čula vrisak: "Jesi li sada zadovoljan, zete?"

Komšinica porodice Pajić ispričala nam je da je u petak ujutro čula jezive vriske i svađu.
- Čula sam Nadu kako zapomaže, a u jednom trenutku je viknula: "Jesi li sada zadovoljan zete?". Nisam ni slutila da je pala krv, jer se iz kuće Pajića i ranije čula svađa između Gorana i Mirjane, pa su njeni roditelji to smirivali, najviše zbog dece. Tek kad je došla policija shvatila sam šta se desilo i da je Goran pobegao. Sad svi pričaju da se sigurno ubio, ali ja ne verujem u to! Neće takva stoka i kukavica da se ubije - ogorčena je komšinica.

Komšije ove porodice, tada su ispričale da je Goran bio bolesno ljubomoran.

- Bio je opterećen time da Mirjana možda ima nekog drugog muškarca, a to nema veze sa životom! Mirjana i njeni roditelji su divni ljudi, odani porodici. Niko ne može za njih reći ni jednu ružnu reč - ispričao je tada komšija.

Prema njegovim rečima Mirjana i Goran su se već jednom bili rastali, pre nekoliko godina, jer ju je pomahnitali Janković tada u naletu ljubomore istukao.

- Tada su imali jedno dete. Kasnije su se, ipak, ponovo pomirili. Mirjana je mislila da će se Goran smiriti, pa su dobili drugo dete i činilo se da je sve u redu. Međutim, Mirjana je nedavno sa decom došla kod roditelja, jer je Goran ponovo bio nasilan prema njoj - naveo je komšija.

Roditelji ubijene držali kafanu

Branislav i Nada Pajić su, inače, držali kafanu u Telepu, a o njima su lepe reči imali i njihovi radnici.

- Strašno da strašnije ne može biti! Ode cela porodica zbog debila! Radila sam kod Nade, ona ni muvu ne bi zgazila, kao ni njen muž. Bili su ljudi za primer. Nada se ponekad žalila da imaju problema sa zetom zbog ljubomore - kazala je tada njihova poznanica.

Pravda nije bilo - krvnik se obesio u ćeliji

Goran Janković obesio se krajem februara 2020. godine u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Sadu. Kako su mediji tada pisali, Goranov cimer je otišao u šetnju, a monstrum je to iskoristio i obesio se u ćeliji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija