• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

23.05.2023

15:04

IZREŠETAO STANODAVCA ZBOG KRIPTOVALUTA! Bivši policajac osuđen na 14 godina zatvora!

Milan S.

Vesti

IZREŠETAO STANODAVCA ZBOG KRIPTOVALUTA! Bivši policajac osuđen na 14 godina zatvora!

Podeli vest

Zoran Radojčin (55) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog ubistva stanodavca Miloša Tomaševića (32), koga je izrešetao 30. maja prošle godine u kući u naselju Rakovica.

Predsedavajući sudija Dragomir Gerasimović je kazao da je optuženom kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da je priznao krivicu, što je doprinelo efikasnijem postupku i okončanju posle svega dva pretresa. 

Foto: printscreen

Žrtva Miloš Tomašević

- Otežavajuće okolnosti kod okrivljenog su njegova ranija osuđivanost i potpuno odsustvo kajanja, koje je doživelo gradaciju i kulminaciju tokom vremena, pa je sreća što suđenje nije duže trajalo - istakao je sudija u obrazloženju presude.

Radojčin je, inače, u vreme zločina bio u bekstvu pošto je 2017. godine bio osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja skoro 500.000 dolara, ali je izbegao da se javi na izdržavanje kazne!

Prema optužnici, okrivljeni je kobne noći mortus pijan ubio Tomaševića, kod koga je živeo kao podstanar. Motiv zločina je, navodno, svađa oko "rudarenja" kriptovaluta, iako se tokom postupka pravdao da je pucao iz revolvera u Miloša, jer ga je ovaj ponižavao.

Kako je utvrđeno, sa 1,7 promila alkohola u krvi iz neposredne blizine je ispalio u stanodavca pet hitaca iz revolvera marke "Smith & Wenson", koji je posedovao bez dozvole. Tomašević je odmah preminuo, a ubica se predao policiji.

Prilikom saslušanja, Radojčin je detaljno opisao svoj odnos sa žrtvom.

- Ispričao je da su se on i Tomašević upoznali pre tri i po godine u jednom kafiću. Ubrzo zatim, prešao je da živi u Miloševu kuću u Rakovici kao podstanar, pošto je izbegavao odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca. Radojčin se žalio da ga je stanodavac konstantno vređao i ponižavao, te da mu je kobne večeri 'prekipelo', pa je zbog toga odlučio da ga ubije. Uzeo je Milošev revolver, koji je stajao u kući u Rakovici, i ubio ga - kazao je tada naš izvor.

Međutim, tokom uviđaja u kući pronađeni su računari i kompletna oprema za rudarenje bitkoina, što je ukazivalo na to da su Miloš i Zoran bili zajedno u tom poslu i da su se uoči zločina najverovatnije sukobili oko raspodele zarade.

Interesantno je da je Radojčin bivši policajac, rodom iz Zrenjanina, i više puta je bio hapšen. Koliko je poznato, prvi put u aprilu 2003. kao član grupe koja je učestvovala u štampanju lažnih evra, dolara i konvertibilnih maraka veoma kvalitetne izrade.

U ilegalnoj štampariji štancovao falš dolare

Zbog istog dela ponovo je uhapšen i u septembru 2015., a osuđen je 2017. pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora. Tokom tog postupka utvrđeno je da je u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku organizovao pravljenje lažnog novca u apoenima od 100 američkih dolara.

Otkriveno je ukupno 4.645 komada lažnih novčanica. Falsifikovani novac predavao je saradnicima koji su ga distribuirali po Srbiji, ali i državama u okruženju - uglavnom u Mađarskoj, ali i u Češkoj i još nekim članicama EU. U istom postupku osuđena su još petorica njegovih saradnika.

Pokojni Tomašević je sa suprugom i četvorogodišnjim sinom živeo u beogradskom naselju Mirijevo, ali je često odlazio u kuću koju je iznajmio Radojčinu. Komšije iz Rakovice su ispričale reporterima Informera da im je Miloš predstavio Zorana kao svog ujaka i žalili su se da su njih dvojica često pravili pijanke u dvorištu i puštali glasnu muziku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija