• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

24.05.2023

11:09

KAKO JE MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA PLANIRAO DA SE PREDSTAVI POLICIJI! Uroš Blažić u autu imao ranac iz jednog razloga!

Informer

Vesti

KAKO JE MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA PLANIRAO DA SE PREDSTAVI POLICIJI! Uroš Blažić u autu imao ranac iz jednog razloga!

Podeli vest

Uroš Blažić. (21), koji se sumnjiči za masakr kod Mladenovca, trenutno se nalazi u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu zbog psihijatrijskog veštačenja.

On je 19 dana pre premeštaja u bolnicu bio u pritvoru.

Kako saznajemo, svih 19 dana u pritvoru se mirno ponašao, ali njega od 5. maja, dan posle stravičnog masakra, niko nije posetio niti je on tražio nekoga da čuje i vidi.

Tog 4. maja ove godine ubio je osam i ranio 14 osoba. Svoj krvavi put započeo je u smederevskom selu Malo Orajše, da bi potom nastavio da puca u selu Dubona kod Mladenovca.

On je na Đurđevdan izneo svoju odbranu i priznao da je izvršio masakr pod izgovorom "da su stvarali zaveru protiv njega".

Foto: Informer

Uroš se ponaša mirno u pritovru, a niko od porodice ga ne posećuje 

- Uroš je iza rešetaka bio 19 dana, nakon čega je prebačen na veštačenje u bolnicu. Nije imao uslove, bio je miran, ali ga niko nije ni posećivao. Nijedan zahtev nije imao. Redovno je jeo i odlazio u šetnju - kaže naš izvor blizak slučaju.

Razlog zbog kog Uroš ne može da dobije doživotnu robiju jeste taj što je on mlađi punoletnik, a maksimalna kazna zatvora na koju može da bude osuđen je 20 godina.

Tokom istrage prikupljeni su čvrsti dokazi protiv ovog mladića.

Pušku odbacio jer mu je zaglavio metak

Policija je na terenu, u selu Šepšin, danima tragala za automatskom puškom koja je korišćena tokom masovne pucnjave, s obzirom na to da ju je Uroš odbacio tokom bekstva i to nakon što je otišao iz sela Dubona, sakrio automobil i ukrao vozilo od jednog meštanina Šepšina.

Uroš je pucao u noći 4. maja, a puška je pronađena 12. maja u Šepšinu, na mestu na kom ju je odbacio. U oružju je bilo 11 metaka, a jedan je bio zaglavljen u cevi, te se pretpostavlja da je to razlog zbog kog je osumnjičeni za ubistvo ostavio oružje iza sebe.

"Mercedes" koji je vozio, a koji je u vlasništvu njegovo oca, pronađen je 10. maja, takođe u Šepšinu, skriven na oko kilometar udaljenosti od glavnog puta.

Foto: MUP Srbije, Informer

Tekst potpisa

U njemu su pronađena tri prazna okvira za automatsku pušku, nekoliko ručno pravljenih bombi, velika količina municije i pištolji. Automobil je odmah poslat na veštačenje.

Još jedan detalj, koji nije prošao nezapaženo, je da se u automobilu nalazio i ranac koji se koristi za dostavu hrane. Kako je saznao Telegraf.rs, Uroš je ranac kod sebe imao kako bi se, ako ga tokom bekstva zaustavi policija, predstavio kao dostavljač koji se slučajno našao na tom putu.

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, DNK tragovi koji su pronađeni na oružju i u automobilu poklapaju se sa DNK profilom Uroša Blažića. To bi mogao da bude jedan od glavnih dokaza koji bi osumnjičenog za masovno ubistvo odveo iza rešetaka na 20 godina.

"Videla sam čoveka kako puca na decu"

Uroš Blažić je 6. maja saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, gde je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

On je, kako je tada saopštilo tužilaštvo, između ostalog rekao da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca, u selima Malo Orašje i Dubona, pucao na više lica koja su se nalazila u grupi. Kako je rekao, ljude na koje je osuo kišu metaka nije poznavao, a sve je uradio da bi zaplašio stanovništvo.

Foto: Informer

Tekst potpisa

Jeziva pucnjava ima više svedoka - kako onih koji su uspeli da pobegnu, tako i onih koji su pogođeni, ali su imali sreće i preživeli su, pa do ljudi koji su izleteli iz svojih kuća kako bi videli šta se dešava.

- Čula sam pucnje, ispaljeno je najmanje 10 metaka. Pomislila sam da su petarde. Istrčala sam iz kuće i videla čoveka kako stoji u školskom dvorištu i puca u decu koja sede na klupi. Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć i rekla da momak ubija ljude. Potom sam pobegla u kuću i zaključala se - rekla je jedna meštanka Dubone, koja je bila očevidac jezivog zločina.

Jedan od svedoka događaja u Malom Orašju je i mladić koji je "za dlaku" izbegao kobne posledice.

- Momak je spasio mog sina tako što mu je rekao da pobegne. Taj dečko je bio kod spomenika, on je ranjen, a moj sin je odvezao drugog ranjenog do kuće. Tog dečka su roditelji odvezli u Hitnu pomoć, pa je kasnije prebačen za Beograd. Dobro mi je sin, nema neke posledice za sada, ali to se ne zna, to se pojavi kod čoveka... - rekao je nakon zločina za Telegraf.rs otac mladića koji je uspeo da izbegne masakr.

S obzirom na to da je bio prisutan kada se zločin dogodio i da je čak i vozio ranjene, iskaz tog mladića mogao bi, zajedno sa iskazima drugih svedoka, da bude od velikog značaja na putu ka tome da Uroš bude osuđen na najstrožu kaznu koju zakon u njegovom slučaju propisuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija