• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.05.2023

08:00

UROŠ BLAŽIĆ IMAO SAUČESNIKA? Proverava se da li je tetovirani mladić učestvovao u MASOVNOM UBISTVU

MUP Srbije

Vesti

UROŠ BLAŽIĆ IMAO SAUČESNIKA? Proverava se da li je tetovirani mladić učestvovao u MASOVNOM UBISTVU

Podeli vest

U tužilaštvu u Smederevu saslušavaju se svedoci masovnog ubistva, koje je 4. maja počinio Uroš Blažić u Malom Orašju i Duboni.

Kako saznajemo do sada je saslušano više svedoka, inače meštana Malog Orašja i Dubone, koji su ispričali šta su doživeli kobne noći kada je Blažić iz čista mira ubio osam, a ranio 14 osoba.

- Saslušanjem će se utvrditi tačna vremenska linija događaja, kao i način i pod kojim okolnostima je izvršen zločin - kaže izvor Informera.

 Naš sagovrnik objšanjava i da je važno da se utvrdi da li je Uroš Blažić imao saučesnika.

- Odmah nakon masovnog ubistva pojedini meštani Dubone su izjavili da su kobne noći u Blažićevom "mercedesu"  videli i jednog tetoviranog mladića. Navodno su oni, te večeri, zajedno bili i u lokalno prodavnici, ali se ne zna da li su se posle toga razdvojili, ili je i on na neki način učestvovao u zločinu - objašnjava naš izvor. 

Foto: J. Vasiljević

Uroš Blažić se nije pokajao

Pored surovog ubice Uroša Blažića, koji je uhapšen desetak sati nakon masakra, četiri dana kasnije uhapšen je i njegov otac Radiša, jer je u porodičnoj kući Blažića u Duboni pronađeno oružje. 

Lažno se kajao

Urošđ Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao zločin i lažno se pokajao. 

- Priznao je zločin i bez imalo kajanja rekao da mu je žao što je ubio otliko ljudi. On je tada ispričao i da je počinio zločin jer je meštani nisu poštovali njegovu porodicu i ogovarali su ih, a na pitanje da li mu je dečak Kosta K. koji je dan ranije počnio nezapamćen zločin u OŠ "Vladislav Ribnikar" bio inspiracija samo kratko rekao da nije ali da razume dečaka - kazao je izvor iz istrage za Informer.  

U četvrtak je uhapšen i Urošev ujaka Goran G. iz Vinjišta u čijoj kući se ubica skrivao nakon stravično zločina koji je počinio. I protiv ujaka je pokrenuta istraga zbog oružja, koje je pronađeno u pomoćnom objektu u dvorištu porodične kuće.

Iako je Goran G. kad je pronađeno oružje negirao da je ono njegovo i da nije ni znao da se ono nalazi u sanduku, nakon što je stigao nalaz DNK veštaka utvrđeno je da je on dobro znao da ima "šmajser", dve ručne bombe "kašikare" i veću količinu municije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17