• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

26.05.2023

12:18

SPAJA SE POSTUPAK PROTIV OCA I MAJKE MASOVNOG UBICE: Roditelji Koste K. nisu vodili brigu o njemu?!

printscreen

Vesti

SPAJA SE POSTUPAK PROTIV OCA I MAJKE MASOVNOG UBICE: Roditelji Koste K. nisu vodili brigu o njemu?!

Podeli vest

Dokazi protiv oca i majke dečaka Koste K. (13), osumnjičenog za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikara", ukazuju da su oni najverovatnije zanemrivali sina, pa će se protiv njih zbog istog krivičnog dela voditi jedinstveni postupak u tužilaštvu!

Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je izveštaj beogradske policije zajedno sa izjavom Miljane K., majke maloletnog Koste, u kom je navedeno da li je ona zapuštala i zlostavljala svog sina.

Po prijemu izveštaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv Vladimira K., Kostinog oca zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak.

Foto: Informer

Hapšenje Koste K.

Više tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog tužilaštva protiv majke dečaka osumnjičenog da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

- Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - navodi se u saopštenju VJT.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija