• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2023

20:44

GDE SE SADA KRIJE VOĐA KAVAČKOG KLANA?  Zvicer se "šeta" od Paname do Irana, stalno menja identitete!

printscreen

Vesti

GDE SE SADA KRIJE VOĐA KAVAČKOG KLANA? Zvicer se "šeta" od Paname do Irana, stalno menja identitete!

Podeli vest

Šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer (40) i njegov prljavi policajac Ljubo Milović najtraženiji su crnogorski begunci sa crvene Interpololove poternice, a glavno je pitanje gde bi mogao da se krije vođa najopasnije kriminalne grupe na Balkanu.

Potraga za njima, ali i službenicima crnogorske Uprave policije i članovima kriminalne organizacije koju su, kako veruje Specijalno državno tužilaštvo, formirali Milović i Zvicer, prioritet su u radu NCB Interpola Podgorica koji svakodnevno razmenjuje podatke sa međunarodnim službama.

Ipak, Zvicer već više od dve godine uspešno izbegava hapšenje. 

Poslednji put je lociran u Panami, krajem septembra prošle godine, kada je kao bomba odjeknula informacija da je likvidiran u toj državi. Vest se ubrzo ispostavila lažnom, ali su tom prilikom izrešetana dvojica njegovih telohranitelja, a on je za dlaku izbegao smrt.

Po nekim spekulacijama, taj "spin" u javnosti je kreiran od strane suparničkog "škaljarskog klana". Nije, međutim, isključeno ni da iza svega stoje čak i "kavčani", koji su na taj način hteli da "ispipaju puls" u redovima suparničke bande, koja je brže-bolje krenula da slavi Zvicerovo ubistvo.

Time su se "škaljarci" faktički razotkrili da nemaju pojma gde se Zvicer zaista nalazi, iako su najavljivali osvetu kad-tad u znak odmazde za ubistvo njihovog vođe Jovana Vukotića koji je likvidiran u Istanbulu 8. septembra iste godine.

Spekulisalo se i da vođa "kavača" od marta 2021., kada je pobegao iz Crne Gore, menja destinacije na svakih mesec dana i pri tome koristi lažne identitete. Takođe da je bio u Turskoj u vreme ubistva Vukotića te da je posle toga prebegao u Iran, pa potom u Abu Dabi i Dubai...

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

Tamara Zvicer spasila supruga u Kijevu

Nije isključeno ni da je povremeno mnogo bliže rodnom Kotoru, ako se uzme u obzir da je veoma vezan za suprugu Tamaru koja ga je u maju 2020. spasila u Ukrajini prilikom pokušaja atentata, kada je zapucala na napadače. 

Poznato je da je Zvicer i ranije koristio više lažnih identiteta i dokumenata. Poslednji poznati identitet mu je Piter Raduj Znice, koji je koristio dok je živeo u Ukrajini. Kada je 2019. izbegao hapšenje u Prištini, gde se skrivao sa jatacima, otkriveno je da je putovao u Albaniju, Istanbul, Beč i Cirih sa pasošem BiH na ime Josip Babić.

Navodno je tada imao i moldavski pasoš. I ubijeni Vukotić je imao lažnu boravišnu dozvolu u Turskoj na ime Predrag Popović. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marquez

pre 10 meseci

Vrlo moguce da je Dubai u pitanju jer oni imaju slabu saradnju sa Interpolom a i ranije su pustali na slobodu vec uhapsene narkodilere

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17