• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

28.05.2023

08:43

POLICIJA U ŠPANIJI NA NOGAMA! Srbi pljačkaši pretili silovanjem i kidnapovanjem maloletnice ukoliko ne dobiju novac i nakit

Vesti

POLICIJA U ŠPANIJI NA NOGAMA! Srbi pljačkaši pretili silovanjem i kidnapovanjem maloletnice ukoliko ne dobiju novac i nakit

Podeli vest

Španska policija pokušava da locira i uhapsi trojicu Srba koji su, u noći između četvrtka i petka, upali u jedan stan u elitnom delu Saragose i vlasniku pretili kidnapovanjem i silovanjem maloletne ćerke, ukoliko im ne da sav novac i nakit koji poseduje.

Kako piše portal "Heraldo", drski razbojnici, uspeli su da se ušunjaju u luksuzan kvart Las Lomas del Galego, u okolini Saragose, i upadnu u jedan stan, nakon čega su se iživljavali nad vlasnikom.

- Pod okriljem noći ušunjali su se u elitni kvart, a zatim ušli u jedan stan u kom su u tom trenutku bili supružnici i njihova maloletna ćerka. Drski razbojnici su zatim vezali vlasnika i pretili da će oteti i silovati njegovu ćerku, ukoliko im ne da sav novac i nakit koji ima - navodi ovaj portal.

Foto: Gugl mape

Ulaz u elitno naselje Las Lomas del Galego

U tekstu se navodi da su preplašenom vlasniku, neidentifikovani napadači, nalupali nekoliko šamara dok su mu iznuđivali novac.

- Vlasniku stana nisu nanete teške povrede, ali se potpuno pogubio kada su mu lopovi pretili silovanjem i kidnapovanjem ćerke. Banditi su nakon toga pokupili sav novac koji su našli u stanu i pobegli u nepoznatom pravcu - piše "Heraldo".

Napravili policajcima klopku

Mediji u Španiji navode i koliko su napadači iz Srbije, prilikom pljački, bili domišljati. Navodno, oni su na ulazu u naselje Las Lomas del Galego, koje je obezbeđeno rampom, posuli eksere i metalne šiljke. Na taj način su želeli da spreče policajce da eventualno krenu u poteru za njima.

Nakon pljačke, preplašeni vlasnici, pozvali su policiju i prijavili pljačku.

- Inspektori Civilne garde obavili su razgovor sa supružnicima i tragaju za drskim pljačkašima. Pretpostavlja se da iza ovog napada stoji organizovana kriminalna grupa, najverovatnije iz Srbije. Prilikom pljačke, razbojnici su bili maskirani, koristili su slušalice za komunikaciju i pričali su na španskom jeziku - piše u tekstu.

Pokušali još dve pljačke

Prema pisanju portala u Španiji, osumnjičeni su, prilikom upada u elitni kvart u okolini Saragose, pokušali da ukradu stvari iz još dva stana, ali da nisu uspeli u toj nameri.

- U jednom stanu, u koji su upali tako što su obili vrata, bila su upaljena svetla, pa su napadači pobegli. Nakon toga su pokušali da uđu u još jedan stan, gde živi stariji bračni par, ali ih je žena iznenadila i počela da doziva pomoć što ih je nateralo da se razbeže - navodi se u tekstu.

U cilju istrage, piše "Heraldo", inspektori koji rade na ovom slučaju pregledali su okolne kamere za video nadzor, ne bi li ušli u trag pljačkašima. Takođe, obavljen je razgovor sa većinom stanovnika ovog naselja kako bi se utvrdilo da li je neko primetio nešto čudno u poslednje vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE! Srbi ukrali nakit vredan više miliona evra, a evo šta su ukrali od poznatog fudbalskog trenera
Hronika

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE! Srbi ukrali nakit vredan više miliona evra, a evo šta su ukrali od poznatog fudbalskog trenera

Španska policija, u okviru akcije "Nebok", uhapsila je 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, među kojima ima i Srba, zbog višemilionskih pljački u provincijama Alikante, Kasteljon i Valensija, piše španski portal "El Pais". Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je nađen nakit vredan više od 900.000 evra. Uhapšeni se terete i da su od poznatog španskog fudbalskog trenera ukrali vredne dragulje.

23.05.2023

13:44

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!
NEVEROVATNO

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!

Početkom 2024. godine, ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je pokretanje „nacionalnog projekta“ za očuvanje zdravlja stanovništva. Nekoliko meseci kasnije, potpredsednica vlade Tatjana Golikova najavila je inicijativu pod nazivom „Nove tehnologije očuvanja zdravlja“. Istraživački instituti su dobili nalog da izveštavaju o naporima u borbi protiv starenja ćelija, osteoporoze, kognitivnih i senzornijih poremećaja, kao i o jačanju imunog sistema

08.09.2024

17:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija