• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2023

08:20

NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Kontradiverzione jedinice policije na terenu (FOTO)

Pexels, Pngwing

Društvo

NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Kontradiverzione jedinice policije na terenu (FOTO)

Podeli vest

U Osnovnoj školi "Filip Kljajić Fića" na Banovom brdu jutros je stigla dojava da je u prostorijama škole postavljena bomba.

Dojava je stigla na mejl škole. U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih, nastava u prvoj smeni je prekinuta.

U međuvremenu, pripadnici Kontradiverzione jedinice policije, odmah su izašli na teren i u toku je detaljni pregled svih prostorija u školi.

Prema saznanjima Informera roditelji svih đaka su obavešteni o incidentu, a popodnevna nastava biće odrađena po onlajn programu.

Dojave širom Srbije

Prema pisanju portala od jutros je serija dojava o postavljenim bombama u školama širom Srbije. Navodno, u nekoliko škola na teritoriji Rakovice, prekinuta je nastava nakon anonimnih dojava. 

Među tim školama je i Osnovna škola "Branko Ćopić" na Vidikovcu.

Dojave o bombama stigle su i na mejl adresu osnovnih škola "Sveti Sava" i "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu.

Inače, nakon dva masovna ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, i selima u okolini Mladenovca, policija je preplavljena lažnim dojavama o bombama. Prvo su mete bile škole, a potom bolnice.

Dojava i u seoskoj školi

Zvono za početak prvog časa prepodnevne smene osnovaca u seoskoj školi u Rudnoj Glavi nije se oglasilo kako bi pozvalo učenike na nastavu početkom ove radne sedmice.

Oko 7.30 sati, nesvakidašnja situacija zadesila je učenike i nastavni kadar Osnovne škole "Branko Perić" u selu Rudna Glava kod Majdanpeka jer je putem mejla stigla dojava da je u objektu škole postavljena eksplozivna naprava.

Foto: V. J.

- Dobili smo dojavu da je u našoj školi postavljena bomba. Odmah su učenici kao i njihovi nastavnici evakuisani van školskog prostora i o svemu je obaveštena policija u Majdnapku kao i Školska uprava u Zaječaru. Očekuje se svakog trenutka dolazak specijalizovanih kontradiverzionih eipa MUP-a  kako bi se obavio detaljan pregled i provera svih prostorija u objektu škole, kako bi se tačno utvrdilo da li je sve bezbedno kako po učenike tako i nastavni kadar - za Informer je rekao Dejan Trifunović, direktor OŠ "Branko Parić" u Rudnoj Glavi.

Situacija u kojoj su se našli kako đaci, njihovi nastavnici, roditelji u Rudnoj Glavi kod Majdanapka, prilično je uznemirila sve žitelje ovog sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija